5 levesező, ahová nyáron is érdemes betérned

Régi-új gasztroőrület a leves – lehet tradicionális, újhullámos, krémes, vizes, meleg vagy hideg, mi mindenhogy imádjuk. Listánkon találsz példát ilyenre is, olyanra is, csak győzd kipróbálni mindet!

LEVES.

A képlet egyszerű, leves és pont. A Vámház körúton lévő helyen naponta öt különböző levessel várnak, melyből a nyári hónapokban általában az egyik egy hűsítő gyümölcsleves – jelenleg hideg málna krémleves képezi a repertoár részét. A hidegebb évszakokra finomabbnál finomabb meleg levesekkel készülnek, a legegyedibb, utánozhatatlan fűszerezéssel. A levesfeltétek közül is bőven válogathatsz, felturbózhatod levesedet tejföllel, sajttal, tökmaggal, de egy kis chipsszel is, a kiszolgálók a segítségedre lesznek majd a választásban.

Bors Gasztrobár

Ma már minden étel az újhullámos, E-mentes korszakát éli – miért ne lehetne ez így a leves esetében is? A Kazinczy utcai Borsban pont így gondolják, így nem ritka, hogy náluk a legelképesztőbb ízpárosításokba ütközünk. Belekortyolhatunk a retro kókuszgolyóba, a lúdláb tortába és a Thai BBQ fehérrépa krémlevesbe is. Ha mindez nem lenne elég, kóstold meg a srácok bagettjeit is, itt is hasonló ízorgiára számíthatsz (a legutóbbi Gordon Ramsay szendvicstől még mindig összefut a nyál a számban). Külön említésre méltó továbbá az ott dolgozók csapata, akik mindent megtesznek azért, hogy barátságos, oldott hangulatot teremtsenek az apró helyen. Csak így tovább!

Hai Nam Pho Bistro

Budapesten szerencsére már a világ összes országának gasztronómiai remekeibe belekóstolhatunk, ez alól Vietnám sem kivétel, ahogy a csodás pho marhahúsos levesük sem. A Hai Nam Pho Bistroban igazi autentikus keleti ételekbe kortyolhatunk és haraphatunk, hála a vietnami származású tulajdonos házaspárnak. A levesek mellé természetesen főételeket és salátákat is választhatunk.

Anyu leves és szendvics bár

A mi anyukáink azt sem tudták, mi az a glutén- és E-mentes étel, nemhogy olyat készítettek volna! Szerencsére az Anyu leves és szendvics bár ötvözi anyáink isteni főztjének ízvilágát és az egészségkövető gasztrotrendeket.  Itt biztosan nem fogsz két egymást követő napon ugyanabba a levesbe kóstolni, mivel kínálatuk naponta változik, ehettünk már náluk almás karfiol krémlevest, de a spanyol gazpachot is megkóstolhattuk már. Nem árt azzal számolni, hogy a levesek mellé biztosan le fog csúszni egy házi készítésű sütemény is. Plusz pont továbbá, hogy a hely bringa- és állatbarát, a diákok pedig 10% kedvezményt élvezhetnek.

Hokedli

Friss, egészséges, finom, vegetáriánus, kutyabarát, szeretni való, gluténmentes, zöld, kötetlen, laktózmentes,  fantáziadús, leveses, főzelékes, hokedlis – jellemzi magát a Hokedli, mi pedig minden egyes szavával egyetértünk. Naponta változó menüjük magáért beszél: olyan levesekkel várnak, mint a bab krémleves kolbászchipsszel, amely után olyan főzelékeket fogyaszthatunk el, mint a zöldpesztós cukkinifőzelék, olyan feltétekkel, mint a zöldfűszeres túróval töltött gomba. Ha még ezek után is fér beléd, ne hagyd ki desszertjeiket sem! Na, meggyőztünk?