Megmutatjuk a ma reggeli metróleállás igazi hősét

Az, hogy megint elkezdett füstölni a hármas metró, ezúttal a Nyugati Pályaudvaron, nem hírértékű infó. Az, hogy majdnem egy órába tellett, mire helyreállt a rend, és metrópótló buszok helyett ismét teljes vonalon közlekedtek a metrók, szintén nem nagy szám. A reggeli metróleállás attól vált pikánssá, hogy ma érettségiznek történelemből a diákok, akik a sajnálatos incidens miatt (majdnem) elkéstek az írásbeliről. Egy diák például biztosan elkésett volna, ha nem tűnik fel a színen egy hős tanár.

A belvárosi iskolákba járó diákoknak nagyon kellett sietniük, hogy ne késsék le az érettségit,ugyanis 8 előtt a hármas metró megint bemondta az unalmast: ezúttal a Nyugati Pályaudvar megállójában kezdett el füstölni egy szerelvény, ami miatt a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között metrópótló buszok közlekedtek. Szerencsére az Eötvös József Gimnáziumban senki sem késett el, kivéve egy tanulót, aki emelt szinten érettségizett, írja az eduline.

A Deák Téri Evangélikus Gimnáziumnál ennél élesebb helyzet alakult ki. Az egyik tanár például robogóra pattant, és elrobogott a metró miatt szerencsétlen helyzetbe kerülő diákja elé, hogy senki ne késse le a számonkérést.

A metró a BKK Facebook-oldala szerint fél 9 előtt pár perccel állt vissza a rendes forgalom.