Cinco de Mayo – közeleg az év legjobb utcafesztiválja

Lassan két évtizede, hogy a Cinco de Mayo Budapest utcáira csempészi Mexikó igazi, fűszeres ízét és kultúráját. A város első számú latin-amerikai étterme, a Parlamenttől alig néhány percnyire lévő  Iguana Bar & Grill május 7-én  ismét egy fantasztikus hangulatú utcafesztiválra hív minket, amiről nem érdemes lemaradni

Május ötödikét, vagyis a cinco de Mayo-t ünnepli a különleges utcabál május 7-én a Zoltán utcában, mely az 1862 május 5-i Mexikó és Franciaország közti összeütközésnek állít emléket. Az Ignacio Zaragoza által vezetett mexikói hadsereg szívós harccal legyőzte a túlerőben lévő francia csapatokat, egy újabb, hatalmas lépést megtéve függetlenségük kivívásában. Bár az ország „hivatalos” függetlenségi napja szeptember 16-án van, Mexikóban május 5-én is hatalmas fesztiválokat és mulatságokat tartanak.

Az Iguana 1998-tól kezdte el megünnepelni a Cinco de Mayo-t, utcai élőzenével. Az évek alatt azonban a Zoltán utcánban lévő fesztivál vált a legnagyobb európai Cinco de Mayo ünnepséggé, kültéri grillel, italokkal, DJ-kel, zenékkel, gyerekeknek játékokkal és persze felejthetetlen hangulattal.

A Cinco de Mayo mára kinőtte Budapestet: rengeteg külföldi érkezik a Zoltán utcába, hogy régi barátiakkal találkozzanak, és  margarita koktélozás közben jókat beszélgessenek, tacót és burgereket egyenek, melyek tökéletességéről az Iguana gondoskodik.

Az esemény programja:

  • 15:00 – a parti kezdete, a családosok számára megnyílik a gyereksarok, mely egészen 6-ig várja a kicsiket
  • 16:00 – elkezdődik az élőzenés mulatság, ahol két banda is szórakoztatja a jelenlévőket
  • 22.00 – az együttesek átadják a helyüket a DJ-knek, akik tovább fokozzák a hangulatot

Mindeközben az Iguána páratlan, hideg margaritákról, hideg sörökről, koktélokról és persze isteni tacókról is gondoskodik, hogy ne legyen számodra kérdéses: jövőre is itt a helyed!