A leggyakrabban elkövetett szépségápolási hibák

Számtalan helyen olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket kenjünk magunkra a tökéletes külsőért, de nagyon ritkán beszélünk azokról a hétköznapi szépségápolási szokásainkról, melyek ahelyett, hogy jót tennének nekünk, valójában káros hatással vannak ránk.

Így ne moss hajat

Forró vízzel

Beállunk egy forró zuhany alá, hajunkra engedjük a gőzölgő, már-már égető vizet. Ezzel már el is követtük az egyik legnagyobb hibát, amit fürtjeinkkel tehetünk. A hajunk ugyanúgy viselkedik a forró víz hatására, mint a bőrünk: kiszárad, sőt könnyen töredezetté válhat. Míg bőrünkön segíthetünk a hidratáló krémekkel, a töredezett hajon csak az olló segít. A fejbőrünk szintén erős szárításnak van kitéve a forró víz által, ez viszketéssel, korpásodással jár. Mossuk hajunkat langyos, majd a végén hideg vízzel, ezáltal fényesebbek, rugalmasabbak lesznek tincseink! A hideg víztől ráadásul a fejbőr vérkeringése is jobb lesz.

Tipp: A hajszárítót is állítsuk alacsonyabb hőfokozatra! Kicsit lassabban szárad majd a haj, de megéri az egészséges, fényes végeredményért.

Kihagyjuk a balzsamot

Gyakran nagyon gyorsan próbálunk túlesni a hajmosáson. Ám akármennyire sietős a dolgunk, a hajbalzsam ugyanolyan fontos része a hajmosásnak, mint a sampon. Az utóbbit a hajtöveken szükséges használnunk, hiszen a fejbőr zsírosodik, a balzsamot pedig kizárólag a hajvégeken használjuk! Az erős hidratálásra nincs a teljes hajhossznak szüksége, hiszen a tápanyagok és nedvesség a hajvégekhez jut el a legnehezebben, így ott szárazabb, ezáltal azon a területen a legfontosabb a hidratálás.

Törölközővel dörzsöljük a hajunkat

Nagy hiba, ha hajmosás után törölközővel alaposan átdörzsöljük a hajunkat, mivel a hajszálak nedvesen a legsérülékenyebbek, így a dörzsöléssel csak hozzájárulunk ahhoz, hogy eltörjenek hajvégeink. Nem kell elhagyni a törölközőt, ám felejtsük el az erőteljes dörzsölést, inkább nyomkodó mozdulatokkal itassuk fel hajunkból a felesleges nedvességet.

 

Tipp: Hajmosás után megszokhattuk, hogy szinte kínzás a fésülködés, pedig ezt könnyű elkerülni.  A legjobb, ha a vizes hajunkat nem fésüljük, de ha mindenképpen szükséges, akkor a hajvégektől haladjunk a hajtövek felé. Így minden gubanccal könnyedén leszámolhatsz .

2 durva arcápolási baklövés:

  1. Fiatal, feszes és egészségesen ragyogó bőrünk érdekében hideg vízzel mossunk arcot, hiszen a hideg hatására a pórusok összehúzódnak, a vérkeringés pedig szinte életre kel, ezzel segítve a bőr rugalmasságát. A sötét karikák ellen szintén jó megoldás a hideg víz, reggelente hatásosabb, mint bármelyik koffeintartalmú ital!
  2. A legfontosabb arcápolási tipp, hogy soha ne aludjunk sminkben! Teljesen mindegy, mennyire volt hosszú az éjszaka és mennyire vagyunk fáradtak, ezt a lépést soha nem szabad kihagyni! A szervezet alvás közben regenerálódik, beleértve a bőrt is. A smink eltömíti a pórusokat, ezáltal a bőr nem tud lélegezni. Ez erőteljesen hozzájárul az idő előtti ráncosodáshoz és a bőr feszességének, rugalmasságának romlásához.

Szerző: Bán Georgina