Könnyen lehet, hogy rátámad az otthonunkra a Meki

A legrégebb óta Magyarországon működő gyorsétteremlánc, a McDonald’s új szolgáltatást tesztelt. A floridai éttermeik már házhoz szállítást is vállalnak, ami a jelek szerint egy nagyon menő ötlet volt. Éppen ezért az sem kizárt, hogy hamarosan már mi is házhoz rendelhetjük a kedvenc mekis sajtburgerünket.

Nagyot kellett koppannia a McDonald’s-nak, hogy elkezdjen kísérletezni a házhoz szállítással, írja a hvg. Az amerikai cég az utóbbi 5 évben 500 millió dollárral kevesebb nyereséget könyvelhetett el, ezért új bevételi forrásokon kellett elkezdeniük gondolkodni.

Elsőként Floridában próbálták ki a házhoz szállítást, mely hozta a várt eredményeket. Lucy Brady, a McDonald’s stratégiai igazgatója szerint ha globálissá teszik az új szolgáltatást, akár 100 milliárd dollárt is nyerhetnek az újításnak köszönhetően.

Legnagyobb hasznot az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban hozhat a házhoz szállítás, mivel amúgy is itt található a legtöbb McDonald’s.

A helyzet egyetlen ironikus momentuma, hogy az üzletlánc nemrégiben még azt ecsetelte, hogy ők egész biztosan nem fogják az ételeiket házhoz szállítani, mivel friss hozzávalókkal dolgoznak, és minden alkalommal frissen készített ételt adnak a vendégeiknek, ha azonban még meg is kéne utaztatni a burgereket, nem biztos, hogy a kiszállítás idejére is megőriznék a megszokott minőséget az ételeik.

A fenti kijelentés óta két dolog változhatott: vagy beszerzett a Meki pár szupergyors kiszállítókocsit, vagy rájöttek, hogy túlértékelték a saját  minőségüket.