Johnny Depp-pel készül az új Gyilkosság az Orient expresszen

Rég letűnt, avítt világ, rejtélyek, feszültség, és vérbő gyilkosság – igen, ezért szeretjük az Agatha Christie-könyveket és -filmeket. Az írónő egyik legnépszerűbb könyvét, a Gyilkosság az Orient expresszent már sokadjára dolgozzák fel a filmgyárosok. A 2017-es remake mégis nagy dobás lesz, mivel olyan sztárok  kapnak benne szerepet, mint Johnny Depp vagy Michelle Pfeiffer.

A sztori szerint a Kelet-Európából nyugat felé tartó Orient expressz a hó fogságába esik, és míg egy helyben rostokol a luxusvonat, valaki meggyilkolja az egyik gazdag, ám annál ellenszenvesebb utast. Szerencsére jelen van a híres belga mesterdetektív, Hercule Poirot is, aki játszi könnyedséggel oldja meg a bűnügyet.

A magyar olvasók számára külön érdekesség lehet, hogy magyar származású szereplője is van a sztorinak, Andrényi grófnő szerepében.

És akkor itt jön Johnny Depp a képbe

A könyv már több filmes feldolgozást is megélt (vagy inkább elszenvedett), többek között 1974-ben, Albert Finney főszereplésével. Ezúttal a rendezői széket Kenneth Branagh (Sok hűhó semmiért, Thor, Hamlet, vagy amit akartok) ragadta magához, de biztos, amit biztos, Poirot szerepét is magára osztotta.

A filmben olyan sztárok tűnnek majd fel, mint Johnny Depp, Penélope Cruz, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Michael Pena és Daisy Ridley a Star Wars 7-ből.

A film amerikai premierje 2017. november 22-én lesz.