Irány Veszprém! – 3+3 program és gasztrohely

Miután megismerted a Pannon Egyetem minden szegletét és szakirányát, ideje belevetni magad a veszprémi életbe is. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget, és összegyűjtöttünk 3 programot és 3 gasztrohelyet, melyeket muszáj útba ejtened, ha arra jársz.

Gizella-kápolna

Az ország első királynőjéről elnevezett, az érseki palota mellett elhelyezkedő kápolna az Árpád-kori építészet egyik legjelentősebb és legrégebbi alkotása. A több mint 700 éves épület a lenyűgöző bizánci freskóiról és életnagyságú apostolfestményeiről híres. Az egykoron kétszintes épületből mára a fele elpusztult.

Dubniczay-palota

Veszprém belvárosának egyik éke a Dubniczay-palota. Az impozáns, timpanonos épület falai számos kincset rejtenek, sőt még az épület alatt is kuriózumok találhatók. A palota alagsorában egy 16. századi kőboltozatos pince húzódik, mely több száz éves várfalat, bástyákat és istállót rejt. A palota ad otthont a László Károly-gyűjteménynek és időszakos kiállításai is vannak.

Veszprémi Állatkert

Ha létezik olyan program, melyet fiatalok és öregek, télen és nyáron is tudnak élvezni, akkor az állatkerti séta biztosan közéjük tartozik. A Veszprémi Állatkertben kétpúpú tevével, kétujjú lajhárral, négylábú szervállal és láb nélküli szalagos tigrispitonnal is találkozhatsz. Az állatkert 2014-től vált igazán menő hellyé, ekkor készült el az elefántpark, melyben három elefántbika szórakoztatja a látogatókat.

Panoráma Snack – ha szűkös a keret

Ha már az ösztöndíjad utolsó fillérjeit éled fel, válaszd a Panoráma Snack önkiszolgáló éttermet. Szerencsére nemcsak pénztárcabarát a hely, de igazán finom ételek közül is válogathatsz. Az állandó kínálat mellett naponta frissülő menüjük is van. Na és persze muszáj említést tennünk az panorámájáról is, hiszen az asztalodnál falatozva szinte egész Veszprém a szemed elé tárul.

Tizen1 Kávézó – ha jól akarod kezdeni a napod

Mi mással indulhatna egy egyetemista napja, mint kávéval? A Tizen1-ben nemcsak vizsgaidőszak idején különösen indokolt méregerős kávét kapsz, de szendvicsek, rántották és saláták tekintetében is otthon vannak. Ha túlvagy a vizsgáidon, kezdd itt az első gondtalan szünnapodat egy komótosan elköltött reggelivel.

Marica Kávézó és Étterem – ha a legjobbra vágysz

Alighanem Veszprém egyik legrégebb óta működő kávézója a Marica, mely szerencsére időről időre újra feltalálja magát, hogy naprakészen igazodjon a vendégek igényeihez. A kávézó valóban kielégít minden igényt: nemcsak fantasztikus pizzákat kóstolhatsz, de a szomjoltók terén is el tudnak kápráztatni.