13 izgalmasnak ígérkező mozipremier, amit nagyon várunk 2024 második felében

Ahogy véget ér a nyár, ismét kezdetét veszi a moziszezon, méghozzá kihagyhatatlan mozipremierekkel! Fordulatos pszichológiai thriller a Széttörve rendezőjétől, Brad Pitt és George Clooney párosa egy fergeteges vígjátékban, az elmúlt évek egyik legjobb animációs meséjének folytatása, és még megannyi szuper mozipremier vár rátok!

A csapda (premier: 2024. augusztus 1.)

Egy apa koncertre viszi a kamaszlányát. A lánynak örök emlék, az apának néhány kellemes óra a gyerekével. Ennyi az egész? Egyáltalán nem. A stadionban ugyanis ott van a Hentes, a régóta keresett, mindig a zsaruk előtt járó, őrült sorozatgyilkos. Az FBI is tud róla. Körülvették az épületet, mindent bekameráztak, és feltett szándékuk, hogy senki sem távozhat alapos ellenőrzés nélkül. A csapda bezárult. A Hentes benne van. Néhány tízezer kamaszlánnyal meg a szüleikkel összezárva. M. Night Shyamalan forgatókönyvíró-rendező (Hatodik érzék, A sebezhetetlen, Széttörve) újabb zseniális thrillere a mozikban! (InterCom)

It Ends With Us – Velünk véget ér (premier: 2024. augusztus 15.)

Lily (Blake Lively) új életet kezdett. Nem volt könnyű gyerekkora, bőven van mit elfelejtenie, de minden rosszon sikerült túllépnie, Bostonba költözött, és új, boldog élet várja. Mindig egy saját boltra vágyott, most talán ez is teljesül. Sőt, ha ez nem volna elég: megismerkedik egy rokonszenves férfival, aki kedves, jó fej és jóképű – hát persze, hogy szerelem lesz belőle. De az intenzív boldogság átmeneti. Lily csapdába kerül, és nem tud kijutni belőle. A múltja utoléri, és ő elköveti az összes hibát, ami elől menekült. Szabadulni próbál. Küszködik, nagyon nehéz helyzeteken igyekszik keresztülverekedni magát. Még szerencse, hogy találkozik egy réges-régi baráttal, aki talán segít neki. De a legnehezebb döntést neki egyedül kell meghoznia. Ha képes rá… (InterCom)

Fekete pont (premier: 2024. szeptember 19.)

Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek. A helyenként groteszkbe hajló, örkényi hagyományokat továbbvivő Fekete pont számos hazai producer együttműködésében, független alkotásként valósult meg. (Mozinet)

Két magányos farkas (premier: 2024. szeptember 19.)

Van egy ember, aki bármilyen bajban segít. Éjszaka érkezik, nem mutatkozik be, nem beszél. Eltünteti a nyomokat, eltávolítja a hullákat, lerázza a zsarukat. Aki ismeri a telefonszámát, az sose kerülhet bajba. Amikor egy rémült nő segítséget kér tőle, megérkezik a hallgatag férfi (George Clooney), hoz magával hullazsákot, fegyvert és pénzt. Munkához lát. Aztán jön még egy férfi (Brad Pitt). Ugyanaz a foglalkozása, ugyanolyan profi, és ő is mindig ugyanúgy egyedül dolgozik, mint a másik. A két magányos farkas nem tehet mást, kénytelen együtt megoldani egy hulla és rengeteg elkóborolt kábítószer problémáját. (InterCom)

Megalopolisz (premier: 2024. szeptember 26.)

Francis Ford Coppola, A keresztapa-trilógia és az Apokalipszis most rendezője négy évtizeden át hiába győzködte a hollywoodi stúdiókat, hogy finanszírozzák grandiózus tervét. Végül személyes vagyonának jelentős részét feláldozva valósította meg karrierjének legnagyszabásúbb filmjét. A Megalopolisz jövőképében Új Róma városának fényűző, hatalmas felhőkarcolói között komoly ellentétek feszülnek. Az ambiciózus és vizionárius építész, Cesar Catilina (a kétszeres Oscar-jelölt Adam Driver) progresszív gondolkodásával szemben áll Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) hatalmi beágyazottsága és kapzsiságtól hajtott játszmái. (Mozinet)

Lepattanó (premier: 2024. szeptember 26.)

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re… A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt. (JUNO11)

Joker: Kétszemélyes téboly (premier: 2024. október 3.)

Az Arkham Elmegyógyintézet legőrültebb lakója, Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) rács mögött várja, hogy a bíróság döntsön a bűneiről. De ő önmaga legnagyobb büntetése: továbbra is a kettéhasadt személyiségével küzd. Aztán történik vele valami egészen felszabadító: odabent rátalál arra, amire kinn, a „szabadságban” soha – az igaz szerelemre (Lady Gaga). Meg a zenére, ami mindig benne lüktetett… Gotham City sötét, mocskos utcáira újra a káosz és az erőszak vár. Pedig ők csak azt akarják, amit a város összes többi lakója: szerelmet, megértést és lángokat. (InterCom)

Monte Christo grófja (premier: 2024. október 17.)

Edmond Dantès egy fiatal tengerész, akit téves módon árulással vádolnak. Tárgyalás és minden további nélkül börtönzik be If várába, egy Marseille melletti zord szigeterődítménybe. Sok évnyi fogság után sikerül megszöknie, hogy Monte Cristo grófja személyében bosszút álljon azokon, akik hamisan gyanúsították őt. (ADS Filmek)

Venom – Az utolsó menet (premier: 2024. október 24.)

Eddie Brock (Tom Hardy) nagyjából boldogan élt. Volt barátnője, munkája… aztán úgy alakult, hogy egy űrből érkezett, pusztító étvágyú szörny érkezett a földre, és pont őt választotta gazdatestnek. Azóta Eddie magányos, meggyötört… és legyőzhetetlen. Ha bajba kerül, a benne rejtőző szörny előbújik belőle, és kérlelhetetlenül felzabálja a támadókat. Meg egy kis rendetlenséget csinál közben. De lehet, hogy van olyan ellenség, ami a szupererős Venomnak is sok – a saját bolygójáról, a saját fajtársai rátalálnak, megérkeznek a földre, és persze nincs bennük kímélet. Az egész bolygót könnyedén elpusztíthatják.

Gladiátor II (premier: 2024. november 14.)

24 évet kellett várnunk a Gladiátor folytatására, de ez a nap is eljött: novembertől a mozikban a Gladiátor II, ismét Ridley Scott rendezésében. A Paul Mescal (Normális emberek, Volt egyszer egy nyár) főszereplésével készült filmben olyan világsztárok tűnnek fel, mint Pedro Pascal, Connie Nielsen és Denzel Washington. A cselekmény szerint Lucius, miután a kegyetlen testvérpár, Caracalla és Geta letaszította a Római Birodalom trónjáról, az arénában küzd az életéért.

Futni mentem (premier: 2024. november 21.)

Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát. Már csak egy kihívás marad hátra, amikor a férj váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó kívánságot is végrehajtja, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Herendi Gábor (Valami Amerika, Kincsem, Toxikoma, Magyar vándor) rendező új romantikus vígjátéka sztárparádéval  érkezik a mozikba! (Vertigo Média)

A hullahó-akció (premier: 2024. november 26.)

Van az Északi-sarkon egy titkos bázis. Különlegesen kiképzett szolgálat őrzi, high-tech kütyük segítségével irányítják, és a személyzete csupán egyetlen, pontosan meghatározott célra koncentrál. De szerencsére nem katonák, nem deszantosok és nem titkosügynökök. Hanem manók. Főnökük pedig a Mikulás (J. K. Simmons), akinek – bármilyen jóságos – megvan az oka az óvatosságra. Ezért van mindig mellette a hű testőre, a világ legnagyobb manója, a kősziklakeménységű Dwayne Johnson. Amikor valaki betör a behavazott kupola alá, és elrabolja a Mikulást, neki kell a nyomába erednie. Csakhogy az év legfontosabb napja vészesen közeledik, ezért bevonnak az akcióba egy civilt, a menő embervadászt (Chris Evans) is. (InterCom)

Vaiana 2. (premier: 2024. november 28.)

Miután váratlan hívást kap felfedező őseitől, legénysége élén Vaiana nagy utazásra indul, s természetesen vele tart Maui is. Óceánia távol eső vidékein, rég elveszett vizeken át visz az útjuk, ahol olyan kalandokba keverednek, amilyenekről Vaiana még csak nem is álmodott. (Fórum Hungary)

Lebilincselően izgalmas filmek fülledt nyári estékre: