Húsvét szórakoztatóan: Tippek alternatív tojáskereséshez

Az egyik legkedvesebb gyerekkori élményünk a minden húsvétkor megrendezendő tojásvadászat a hátsó kertben… Mégis ki mondta, hogy csak kicsiknek szól?! Változtasd meg a szabályokat és a díjakat, hogy a család minden tagja újra élvezhesse a játékot.

Éjjeli ragyogás

Tojásvadászat éjjel, avagy ügyetlen ninják az éjszakában. Kenjétek be a tojásokat fluoreszkáló festékkel, mindenki viseljen sötét ruhát, és indulhat a vadászat. Ugyan a célpontokat látjátok majd, az ellenfeleket nem – izgalmas lesz.

Húsvéti hacukában

Ne csak húsvéti tojásokat, hanem vicces kiegészítőket is rejts el, mint például tütüt, köpenyt, nyuszi fület, nyuszi orrot, kalapot, stb. Bárki bármit talál, magára kell öltenie. A verseny végén készítsetek egy családi fotót, jót fogtok majd nevetni rajta jövőre.

Felnőttek játéka

Mindenki írjon le egy számot 1-10-ig egy papírdarabra, majd minden tojás mellé rejtsetek el egy papírfecnit is. Miután mindenki talált legalább egy tojást, áruld el nekik, hogy a papíron szereplő szám azoknak a shotoknak a számát jelzi, amiket le kell húzniuk egymás után. Tanácsosabb sör- vagy fröccs-shotokkal próbálkozni, de a bátrak persze bevállalhatják a pálinkát is.

Kincsvadászat

Ha nagyobb zöld területen, esetleg erdőben, parkban tartjátok idén a tojásvadászatot, használjátok ki a környezet adta előnyöket, és tojások keresése mellett, vadásszatok különféle természetes „kincsekre” is. Olyanokra gondolok, mint a legszebb falevél, fehér virágok, stb. A gyerekek imádni fogják.

Felelsz vagy mersz

Helyezz papírfecniket a tojásokba, rajta „Felelsz vagy mersz” kérdésekkel, amiknek témáját természetesen a vendégkörhöz igazítsd. Miután mindenki talált egy tojást, mondd el nekik, hogy találnak valamit a közepében, ami instrukciókat ad majd a továbbiakról. Felnőttek esetében, „felelsz vagy mersz” helyett játszhattok „iszol vagy mersz”-et is.

Nyomozás

Szintén a korcsoporthoz igazítva a játékot, hagyj különféle „nyomokat” a lakásban, amik végül elvezetnek majd a húsvéti kosárhoz. Írj papírfecnikre találós kérdéseket, rímeket, vagy olyan sokat sejtető utalásokat, mint „Találd meg XY-t, aki elvezet majd a kincshez”.

Mexikói aranyeső

Tedd különlegessé a húsvéti ünnepeket a mexikói hagyományok átvételével! Mexikóban glitterrel és konfettivel töltik tele a kifújt tojásokat, majd egymás fején törik össze azokat, konfettiesővel elárasztva a szerencséseket. Azt tartják, a procedúra a későbbiekben szerencsét hoz, szerintünk önmagában is zseniális.

Forrás: womanitely.com