Tombol a VB-láz, úgyhogy lepd meg barátaidat, és jó háziasszony/úr módjára dobd össze nekik az alábbi nassolnivalók egyikét. Tökéletes kiegészítői lesznek a meccsnézésnek (és a sörnek).
Avokádókrém
Amire szükséged lesz: néhány érett avokádó (egy darabból kb. 2-3 ember nassolási vágyait lehet kielégíteni), só, bors, citromlé és tortilla chips. Az avokádókat vágd félbe, majd egy evőkanállal szedd ki a magját, a húsát pedig kanalazd egy tálba. Törd össze villával, ízesítsd, és tálald tortilla chipsszel. Voilá!
Montenegrói sült krumpli
Végy magadhoz egy kiló krumplit, hámozd meg, vágd ujjnyi vastagságú darabokra, majd szépen oszlasd el egy tepsiben. Önts rá egy kis olívaolajat, szórd meg sóval, borssal, szezámmaggal, paprikával, majd adj hozzá néhány gerezd fokhagymát (egészben) és friss rozmaringot, ha van. Forgasd össze az egészet. Tedd be a 180-200 fokos sütőbe 40 percre, majd félidőnél forgasd át. Tálald (fokhagymás) tejföllel.
Humusz
Turmixolj össze 20 dkg csicseriborsót, 2 gerezd fokhagymát, 1 dl vizet, kevés olívaolajat és ízesítsd római köménnyel, tahinival, sóval, borssal, citromlével. Tálald friss zöldségekkel és pitával.
Málnás chia puding
Egy pohár joghurtot keverj össze 2 teáskanálnyi chiamaggal, majd éjszakára tedd a hűtőbe. Tálalás előtt vágj egy kis üvegpohárba málnát, öntsd rá a chia pudingot és mézet, majd a tetejére is jöhet egy kis málna. Megbolondíthatod más gyümölcsökkel vagy akár lekvárral is!
Padlizsánkrém
Végy egy szép padlizsánt, és tedd be a sütőbe kb. 40-50 percre, félidőnél pedig forgasd meg. Ha kész, húzd le a héját, a belsejét kanállal kapard egy tálba. Adj hozzá sót, borsot, citromlevet, egy fél fej aprított lilahagymát és egy gerezd fokhagymát, aprítva, majd keverd össze. Pirítóssal és friss zöldségekkel tálald.