Hol kapható az ország tortája 2024-ben? – Íme a teljes lista!

Az ország tortája és az ország cukormentes tortája verseny győztese több mint 500 helyen kapható 2024. augusztus 19-től. Hogy hol? Cikkünben megtalálható a cukrászdák teljes listája!

Ország tortája 2024 hol kapható - teljes lista, országtorta 2024
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

Magyarország Tortáját és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét 2024. augusztus 19-től vásárolhatják meg Budapesten a Magyar Ízek Utcája rendezvény keretében a Várkert Bazár épületében (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.), valamint az alább letölthető listákban szereplő több mint 500 cukrászdában országszerte – olvasható a Magyar Cukrász Ipartestület oldalán.

Hol kapható az ország tortája 2024-ben (települések szerint):

<< Lista letöltése >>

Hol kapható az ország cukormentes tortája 2024-ben:

<< Lista letöltése >>

A listák augusztus 18-ig még bővülhetnek.

Az ipartestület felhívja a figyelmet arra, hogy a listákon szereplő cukrászdák augusztus 19-20-án készítik a tortákat bizonyosan, ezt követően a cukrászdákban kell érdeklődni, hogy kapható-e még a torta.

Az ország tortája 2024-ben

Augusztus elején hirdették ki az idén 18. alkalommal megrendezésre kerülő Ország Tortája 2024-es győzteseit. Ezúttal Kovács Alfréd váci cukrász (Édes Vonal) alkotása, a „MÁKVIRÁG” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Novák Ádám és Csonka László szegedi cukrászok (REÖK Kézműves Cukrászda) nyerték a „Zöld málna” fantázianevű kreációval.

Tudj meg többet a győztes desszertekről: 

A 2024-es verseny

A 2024. évi versenyt a szuperélelmiszerek témakörében hirdették meg, olyan új, kreatív torták nevezését várták, amelyek elkészítésénél minimum kettő alapanyagot fel kellett használni az alábbi hazai élelmiszerekből:

  • bogyós gyümölcsök: áfonya, fekete ribizli, csipkebogyó, szeder
  • gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles
  • zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya
  • olajos magok: dió, mandula, tökmag, mogyoró.
  • felhasználásra javasolt alapanyagok voltak továbbá: homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.

Kíváncsi vagy a tavalyi ország tortájára is?