Siófoki nyár: Kihagyhatatlan vízi és parti élmények várnak idén nyáron

Legyen szó könnyű vagy komolyzenei koncertről, kulturális töltekezésről, aktív pihenésről, frissítő strandolásról, romantikus naplementékről, gasztronómiai felfedezésről – a siófoki nyárban minden megtalálható egy helyen!

Fotó: Siófok Guide

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit, a családok pedig a balatoni élmények mellett jobbnál jobb játszóterek, sportparkok és gyermekprogramok közül válogathatnak.

Ha az aktív kikapcsolódást szeretitek, több kerékpártúrából is választhattok a környéken vagy benevezhettek egy bakancsos családi túrára a Töreki tanösvény mentén.

A pezsgő kulturális életet olyan programok színesítik a nyáron, mint a Nyáresti Koncertek szombatonként, melyek elrepítenek a könnyűzene világába, míg a nagy sikerű Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásait csodálatos környezetben, a Jókai parkban élvezheti a közönség.

Hétfőnként Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat a Nyáresti Operett estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében, míg péntek esténként a KultTér várja az érdeklődőket.

Fotó: Siófok Guide

A Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is különleges műsorkavalkáddal készül a nyárra: repertoárjában olyan előadások szerepelnek, mint A Pál utcai fiúk, a Szép nyári nap musical, valamint a Macskafogó népszerű darabok. A siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek.

Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat: júliusban a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál hoz fergeteges hangulatot, augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett, esténként zenei programok kíséretében élvezhetjük a nyárvégi naplementéket, többek között Szandi, Kormorán, Ismerős Arcok és Tóth Vera is fellépnek. Természetesen a balatoni gasztronómia különlegességei sem maradnak el.

Idén is forog az Óriáskerék a siófoki Nagystrandon, csodás panorámát és kulturális élményt ígér a Víztorony, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza és a Fordított Ház, várnak az állatos kalandok a Bella Állatparkban és kihagyhatatlan élményt ígér a balatoni hajókirándulás is.

Bővebb információ >>

Fedezzétek fel a környék újdonságait is: