Vadregényes úton vezeti végig a kirándulókat a Kis-Tisza vízi tanösvénye

Nem kérdés, hogy Tiszalök egyik legérdekesebb látnivalója a Kis-Tisza Ökocentrum, amelynek bejárása után testközelből fedezhetjük fel a Tisza Kenyérgyári-holtágának vadregényes szakaszát.

Fotó: Békési József

Ezen a NATURA 2000 természetvédelmi területen alakították ki a Kis-Tisza tanösvényt, amely mintegy 3 kilométeren keresztül vezeti végig a térség állat- és növényvilágára kíváncsi látogatókat.

Fotó: Békési József

Ez a különleges vidék számtalan halfaj, kétéltű, puhatestű, vízimadár és fokozottan védett emlős otthona, akiket testközelből figyelhetünk meg a fapallós víziösvényen.

blank
Fotó: Békési József

A gyalogútvonalat ismeretterjesztő táblák színesítik, valamint különböző bemutatóterek is helyet kaptak a területen, így még többet megtudhatunk a térség élővilágáról.

blank
Fotó: Békési József

A természetvédelmi tanösvény a tavalyi évben teljesen megújult, és újabb tematikus bemutatóterekkel, illetve interaktív ismeretterjesztő és játékelemekkel bővült.

blank
Fotó: Békési József

A festői tájon túl az Ökocentrum területén konferenciaterem, kutató- és megfigyelőterem, oktatóterem és kiszolgálóegységek is várnak ránk, sőt, akár még vezetett (éjjeli) túrákon is részt vehetünk. További információk IDE kattintva!

Osszátok meg velünk saját készítésű fotóitokat a "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban, amelyhez ITT tudtok csatlakozni.

Ezt a vízparti kirándulóhelyet is érdemes felfedezni: