7 igaz történeten alapuló, inspiráló film, melyből erőt meríthetsz 2024-re

Összegyűjtöttünk nektek hét új igaz történeten alapuló filmet 2020 utánról, amik erőt adhatnak a 2024-ben előtted álló feladatokhoz.

Egy kivételes barát (HBO Max)

Fred Rogers népszerű tévés műsorvezető, aki a legendássá vált kardigánjában több mint harminc éve készíti kisgyerekek számára a bábos-zenés műsorát. Generációk sora nőtt föl a közvetlen, szeretetet és megértést sugárzó műsorain. Egy nap jelentkezik nála Lloyd Vogel, akinek portrét kell készítenie róla. A sikeres, cinikus újságíró magánéletét beárnyékolja az apjával való rossz kapcsolata. A stúdióban azután váratlan fordulatot vesz az interjú. A beszélgetés hatására Vogel átértékeli az életét.

Stuart atya (HBO Max)

Stuart Long atya, a bokszolóból lett pap számtalan embert inspirált az önpusztítástól a megváltásig vezető útja során.

inspiráló Megtörtént események alapján készült filmek 2024

A feltaláló

A film bemutatja Dr. Béres József drámai sorsát, a hatalommal vívott küzdelmét a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig. Érzelmekben gazdag, izgalmas jelenetekben követi nyomon a Béres Csepp születésének történetét és a kutató folyamatos harcát, s ezen keresztül objektív látleletet is nyújt a hatvanas–hetvenes évek Magyarországáról, a (nem)működő szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról, intrikákról.

Marlene

A Marlene egy inspiráló igaz történet egy nőről, aki azért harcolt, hogy férjét tisztázza egy régi gyilkossági vád alól.

inspiráló igaz történeten alapuló filmek 2024

Ruby segítségével (Netflix)

Egy járőr arról álmodik, hogy csatlakozik az elit K-9-es egységhez, és összeáll az okos, ám pajkos menhelyi kutyussal, Rubyval. Igaz történet alapján.

Till – Igazságot a fiamnak

Megindító igaz történet Mamie Till-Mobleyről, aki állhatatosan küzdött azért, hogy igazságot szerezzen 14 éves fiának, Emmett Tillnek, akit 1955-ben meglincseltek, mialatt unokatestvéreinél volt látogatóban Mississippiben. Mamie megrendítő útja a gyásztól a tettrekészségig ékes példája lesz annak, hogy az anyai szeretet képes megváltoztatni a világot.

Chevalier

A filmet Chevalier de Saint-Georges hegedűművész-zeneszerző igaz története inspirálta. Aki egy afrikai rabszolga és egy francia ültetvényes gyerekeként hihetetlen karriert futott be, miközben még Marie Antoinette-tel is szerelmi kalandba keveredett.

isnpiráló filmek 2024