Izgalmas szabadtéri előadásokkal vár a Balaton-felvidék régészeti parkja idén nyáron

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kulturális programjai között kiemelkedő helyet foglalnak el a színházi produkciók, amelyek idén augusztus 4-én, 5-én és 6-án kapnak helyet a Villa Romana Baláca régészeti parkban. A Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményében átélhető szabadtéri színházi élményeket a Veszprémi Petőfi Színház és a Székesfehérvári Balett Színház biztosítja.

A Veszprémi Petőfi Színház produkciói

Megzenésített Petőfi-versekkel, látványos színpadképpel, a régmúltba visszakalauzoló előadással, Topolcsányi Laura-Szomor György: PETŐFiFJÚ című musicalje lesz látható augusztus 4-én, a Nádasdy Kálmán-díjas rendező, Szomor György színpadra állításában.

Részlet a PETŐFiFJÚ című darabból.

A színpadi történetben – mely Topolcsányi Laura tollából született -, olyan epizódok tárulnak fel a néző szeme előtt, amelyekről csak azoknak van ismeretük, akik valaha jobban elmélyedtek az ikonikus költő életútjában. A színpadon azonban átélhetően találkozhatunk a költő érzéseivel, küzdelmeivel, személyiségének alakulásával, életének olyan fontos eseményeivel, amelyek segítik megérteni őt és mindazt, amiben rendületlenül hitt, ami mellett mindig kitartott.

Részlet a Mézga család című darabból.

Augusztus 6-án, vasárnap pedig a családok kapják a főszerepet, amikor is a Romhányi-Nepp-Ternovszky átiratában készült A Mézga család című mesejátékot tűzik műsorra, a Jászai Mari-díjas Szűcs Gábor rendezésében.

A produkció minden generációban nagy sikert arató családi vígjáték közkedvelt szereplőinek – Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Maffia, Máris szomszéd és MZ/X – kalandjai a felnőtteknek nosztalgikus élményt nyújt, a gyermekeknek pedig izgalmas, vidám színházi kalandot.

Balettelőadások Balácán

A színházi műfajkínálatot kiszélesítve, a régióhoz legközelebb eső professzionális balett-társulat is megmutatkozik két egyfelvonásos balettszínházi előadással.

blank
Részlet a Prométheusz című darabból.

A Székesfehérvári Balett Színház a Prométheusz és az Idézőjelek címet viselő balettszínházi produkciót hozza el augusztus 5-én a látogatóknak, mindkét darabot az együttes balettigazgatója, Egerházi Attila jegyzi koreográfusként.

blank
Részlet az Idézőjelek című darabból.

Az Idézőjelek című táncszínházi előadásban a koreográfia az író, L. Simon László által kifejezésre juttatott megfoghatatlan, olykor szinte kimondhatatlan gondolatokat és érzéseket ragadja meg és teszi láthatóvá, miközben a szövegben rejlő kódolt üzenet a lélek számára letapogatható módon jelenik meg és táncköltészetként kel életre.

Jegyek IDE kattintva elérhetőek. Az előadásokkal kapcsolatos legfrissebb információkat pedig megtaláljátok az MNM Villa Romana Baláca Facebook-oldalán. Az események támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program.

További izgalmas programlehetőségek a Balatonnál: