6 hely Budapesten, ahol isteni császármorzsa varázsol nosztalgikus hangulatot

Kivétel nélkül mindenki őriz arról emléket, számára milyen a legfinomabb császármorzsa. Legyen grízes vagy épp palacsintatésztás, porcukorral meghintett vagy lekvárral kínált, mi az alábbi budapesti helyeket ajánljuk, ahol a tésztadesszert különböző változatait kóstolhatjátok meg.

Császármorzsa

A főváros első és egyetlen hivatalos császármorzsázóját a Bartók Béla úttól egy karnyújtásnyira, a Bercsényi utcában találjátok. Gyerekkort idéző grízes és osztrák stílusú palacsintatésztás változatot is kérhettek náluk mazsolával, porcukorral és különböző lekvárokkal gazdagítva. Menüjüket választva levessel, quiche-sel és szendvicsekkel tehetitek még tartalmasabbá az önmagában is mennyei desszertfogást.

1111 Budapest, Bercsényi u. 8. | Weboldal | Facebook

Fotó: Császármorzsa Facebook-oldala

Paulaner Bajor Sörház

A MOM Park bevásárlóközpont I. emeletén található Paulaner Sörház bajor kínálatában megtaláljátok természetesen a Sörház módra készített mennyei császármorzsát is. A bajor recept alapján készülő desszertet erdeigyümölcs-pürével öntik nyakon, egy-egy falat után pedig kimondottan jól esik egy mennyei bajor korty a sörház kínálatából.

1123 Budapest, Alkotás u. 53. | Weboldal | Facebook

Fotó: Paulaner Sörház MOM Park Facebook-oldala

STIKA Budapest

Ha igazán emlékezetes napindítást szeretnétek, a belváros szívében, a Dob utcában található STIKA Budapestet jó szívvel ajánljuk nektek. Na nem csak azért, mert igen gazdag reggelikínálattal várja a vendégeket, melyből meglehetősen nehéz pusztán egy fogást választani, hanem azért is, mert a napot itt házi lekvárban dúskáló mennyei császármorzsával is megalapozhatjátok.

1072 Budapest, Dob u. 46/a | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: STIKA Budapest Facebook-oldala

Promontor Kertvendéglő

Úgy hírlik, hogy legendás császármorzsát készít a XXII. kerület szíve-lelkeként is számon tartott Promontor Kertvendéglő. Akár egy ebédet, akár egy vacsorát koronáznátok meg a vendéglő mennyei desszertjével, jó ha tudjátok, hogy porcukorral és házi szilvalekvárral teszik számotokra felejthetetlenné.

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 28. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Promontor Kertvendéglő Facebook-oldala

Kánaán Bisztró & Café

Újlipótváros utcáinak rengetegében immár több, mint 30 éve nyújt örömet és gasztronómiai élvezeteket a Kánaán Bisztró és Café. A Csanády utcában megbújó bisztróban a mindig kedves kiszolgálással kínált magyaros ízek mellett az édes élvezetekről sem feledkeznek meg. Bajor császármorzsájukat házi lekvár ölelésében kóstolhatjátok meg.

1132 Budapest, Csanády u. 18. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Kánaán Bisztró & Café Facebook-oldala

Pasarét Bisztró

Minden napszakban és minden alkalommal mosolyt csal betérő vendégei arcára a Pasarét Bisztró. A tavasszal hangulatos kerthelyiséggel is kecsegtető étteremben hagyományos és újragondolt ízeket egyaránt kóstolhattok, melyet valósággal megdicsőít a friss, házi baracklekvárral készített császármorzsájuk.

1026 Budapest, Pasaréti tér | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Pasarét Bisztró Facebook-oldala

Ha a desszert előtt vagy után a legfinomabb sztrapacska nyomába erednétek: