7 szenzációs Márton-napi lakoma Budapesten és környékén

Az egész ország libalázban ég, hiszen ismét nyakunkon Szent Márton napja, avagy a bőséges falatozás és az újbor ünnepe. Mutatunk is gyorsan hét vendéglátóhelyet Budapesten és környékén, ahol a libalakomán túl kiváló borok és zeneszó hozza hangulatba az ínyenceket.

Náncsi néni vendéglője, Budapest (november 4-től)

Náncsi néni konyhájában a különleges fogásokkal kecsegtető libanapok már november 4-én elstartoltak, a rengeteg különféle kiváló ételt pedig akár kifulladásig élvezhetjük. Érdemes minél több fogást kipróbálni, hiszen igazán ízletes és sokszínű variációkkal készülnek az ünnepre. Akár a megterített, piros kockás abroszos asztalok hangulatos gyertyafényében, akár a vendéglő kerthelyiségében felállított kényelmes, fűtött sátorban foglalunk helyet, az ízélmény mindenhol garantált.

1029 Budapest, Ördögárok utca 80. | Weboldal

Fotó: Náncsi néni vendéglője Facebook

Zengő Borbár, Budapest (november 7-12.)

A Palotanegyed szívében található, hazai borválasztékáról, különleges italkínálatáról és ínycsiklandó ételeiről ismert Zengő Borbárban egész héten a Márton-napi újborok körül forog minden. A Márton-napi Újbor & Liba Hét eseménysorozat keretein belül egész héten friss újborokkal várják a vendégeket november 7. és 12. között, amit pénteken és szombaton alkalomra szabott „gourmet libaszendviccsel” emelnek magasabb szintre. A november 11-ét kiemelt napként tartják számon, ezért aznap még több különlegességgel készülnek a látogatóknak. Ez alkalomból egy vendégpincészet, az N3 borműhely is kitelepül hozzájuk, akik személyesen kóstoltatnak majd az isteni menüsor kiegészítéseként. Jegyek az alábbi linken elérhetőek, asztalt pedig mindenképp érdemes foglalni!

1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 6. | Weboldal

Gundel, Budapest (november 8-13.)

Külön a libanapokra kitalált menüsorral készülnek november 8. és 13. között a népszerű Gundel étteremben. A ludas finomságokat külön-külön, leves és főétel formájában is megkóstolhatjuk, de kérhetjük háromfogásos menüben is, kedvező áron. Bármelyikre is essen a választásotok, biztosan nem fogtok csalódni.

1146 Budapest, Gundel Károly út 4. | Weboldal

Fotó: Gundel Cafe Patisserie Restaurant Facebook

Nádas Étterem, Vasad (november 11-30.)

November 11-én Márton-napi BBQ-estet tartanak a Nádas Pihenőpark Csónakházában. Az ünnep alkalmából ezen a napon a már megszokott lassú tűzön készült ételek között libafogásokat is találunk, de lesz élő zene is és újborokat kóstolhatunk a Megyeri Fivérek Borkápolnájából. Mindezt a tó partjára néző étterem csodálatos természetközeli környezetében. Ráadásként a Márton-napi ajánlat finomságaival hosszú távon is találkozhatunk, hiszen az ízletes fogások november 11-től egészen a hónap végéig elérhetőek lesznek az étteremben. Érkezés előtt érdemes asztalt foglalni telefonon vagy e-mailben.

2211 Vasad, Monori út 100. | Weboldal

Macesz Bistro, Budapest (november 11-től)

A pesti zsidónegyed szívében található Macesz Bistro különleges Márton-napi ételsorral várja vendégeit november 11-től a készlet erejéig. Az autentikus zsidó és magyar konyhát képviselő étterem 2022 tavaszán nyitott újra a törzsvendégek nagy örömére, ez alkalommal pedig hamisítatlan libalakomára invitálja a főváros népét! Három ínycsiklandó libás fogás közül válogathatunk itt: dönthetünk a libatáfelspicc mellett, benne többek között libamájpástétommal, erőlevessel és omlós libamellel, lehetjük voksunkat a ropogós libacomb mellett, de akár gerslikásával tálalt libaduót is rendelhetünk. Legyen bárhogy is, a főételek után vétek kihagyni az újragondolt lúdlábtortát.

1072 Budapest, Dob utca 26. | Weboldal

Szuszogó pincesor, Zsámbék (november 12.)

November 12-én Márton-napi mulatságra invitálnak benneteket a zsámbéki Szuszogó pincesorra. A borünnep alkalmából együtt ünnepelhetitek meg a Nyakas-hegyi pincészetek borászainak munkáját és megkóstolhatjátok különböző minőségi boraikat egy igazán különleges helyszínen. Ez alkalomból összesen 11 helyi pince nyitja meg kapuit a nagyközönség számára és ad helyet ugyanennyi Nyakas-hegyi borászatnak, hogy bemutathassák boraikat. Az ételekről a Zsambqq barbeque közösség, a hangulatról pedig a Schwab’N Roses gondoskodik.

Facebook-esemény >>

Fotó: Nyakas-hegyi borút Facebook

Novemberi Libadalom, Etyek (november 12.)

Az Etyeki Piknik legközelebbi eseménye épp Márton-nap környékén, november 12-én kerül megrendezésre. Reggel 10 órától ínycsiklandó libalakomákkal és a legfinomabb újborokkal várnak benneteket az Etyeki Gasztrosétány méltán híres éttermei és pincészetei. Az őszi ízek elmaradhatatlan kellékei lesznek az egynapos eseménynek, így nem csak a libaételek miatt érdemes ellátogatni a térségbe. Sült gesztenye, forralt bor, házi rétes és meleg tea – mindenki megtalálhatja majd a számára megfelelő lélekmelengetőt.

2091 Etyek, Etyeki gasztrosétány – Újhegyi utca | Weboldal

Fotó: Etyeki Piknik Facebook

További Márton-napi mulatságok országszerte: