Kulináris élvezetekkel vár a Budavári Palota új ételudvara idén szeptemberben

Szeptember második hétvégéjén látja vendégül a Budavári Palota a Budapest Borfesztivált, mely idén számos újdonsággal, káprázatos kínálattal és hatalmas területtel várja a borkedvelő nagyközönséget.

A szeptember 8. és 11. között megrendezésre kerülő borfesztiválon a nemrégiben megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont a közkedvelt Chefmarket Mitiszol? wine & champagne bárnak, valamint az idén debütáló és igazi kulináris élményeket nyújtó Chefmarket Gourmet Udvarnak is.

A Mitiszol? Wine & champagne bár

A Chefmarket bárja a magyar és külföldi, a fenntarthatóság elveit követő pincészetek kiváló tételeivel készül, ahonnan nem hiányozhatnak a legtisztább fehér-, rozé- és vörösborok, továbbá a buborékos italok trendjének rendje szerint kóstolhatunk a standnál prosecco-t, cava-t, champagne-t és még PetNat-ot is.

A tavalyi nagy sikert aratott bemutatkozás után idén is fergeteges hangulattal és rengeteg újdonsággal várnak minden érdeklődőt, hogy megmutassák a tiszta bor igazi élményét. A Mitiszol? ugyanis zászlajára tűzte a felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt, egészséges, tiszta szőlőből, a pincében minimális beavatkozással készült borok képviseletét is.

Hiszen az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs belőle semmi elvéve.

blank

És mit eszel a Budapest Borfesztiválon?

A látogatók igényeit meghallva idén először a Borfesztivál és a Chefmarket létrehozott egy teret, meghívva öt nívós vendéglátóhelyet azért, hogy a kiváló minőségű borok mellett ugyanilyen színvonalú ételekből is válogathasson a fesztivál közönsége.

A FELIX Kitchen&Bar a híres és klasszikus aranygaluskája mellett olyan különlegességekkel készül, mint a libamáj, a kecskehús vagy a Tokaji gél. Az Arany Kaviár Étterem Rák&kaviár „burgerrel” és csodás kaviárválogatásokkal vár mindenkit. A YAMA Budapest újgenerációs, ázsiai fúziós étterem séfje egy pikáns tom yum levessel, tekercsválogatással és egy csodás passion tart-tal tervezi elcsábítani a közönséget.

blank

A Bobajka – a frissen felújított Andrássy Kúria & Spa vadiúj étterme – a hamisítatlan zempléni bobajka mellett tokaji boros, riolitos libamáj terrine-t és mangalicatarjás rizskását hoz. Segal Viktor séf a Vulcanus Pince és Borterasz színeiben egy hideg és egy meleg Porchetta szendviccsel, újdonságként pedig Panchetta töpörtyűvel készül a fesztiválra.

Ünnepeljétek együtt a bort a Budapest Borfesztiválon! További információk és jegyek: aborfesztival.hu

Mondunk még néhány okot, amiért érdemes részt vennetek idén a Budapest Borfesztiválon: