5 hangulatos hely Budapesten, ami élőzenés nyáresti vacsorákra invitál

Ahogy ebédhez, úgy vacsorához is hasonlóan jól szól egy kis muzsika. Ezen az 5 budapesti helyen ugyanolyan bőkezűen mérik a jazz-, swing- és gitárdallamokat, akárcsak az ínycsiklandó, könnyű nyári falatokat.

Pompás Budapest

Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a Pompás Budapest prémium bagel-, burger- és quesadillakínálatáért bármikor érdemes elcsábulni a Thaly Kálmán utcába. Szerdánként különösen ajánlott feléjük venni az irányt, hiszen az ínycsiklandó ételek mellett este 7-től a magyar jazzélet fiatal tehetségei, közülük is Jónás Géza frissítő gitárdallamai adják meg a hangulatot. A muzsika mellé a Pompás megújult fogásait is megkóstolhatjuk, melyek nyár lévén a parázs körül forognak: grillezett lazacfilé, csirke- és kacsamell ejt ámulatba, amit mandulás brokkoli, gránátalmacsatni, hol pedig zöldborsópüré ölel keblére.

1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 52.

Jedermann

Hangulatos nyáresti koncerteknek szolgál otthonául júliusban a Ráday utcai Jedermann is, ahol a könnyű, nyári vacsorák hőséget enyhítő ciabattafalatokkal, padlizsán- és céklakrémmel válnak teljessé. Két este alkalmával, július 5-én és július 27-én tálcán kínálják nekünk először a Dresch Vonós Quartet, majd pedig a Canarro együttes swingdallamait. Ha a muzsika még jobban meghozná az étvágyatokat, egy percig se aggódjatok, ezesetben a tartalmasabb fogásokat is jó szívvel ajánljuk, különösen a zöldséges tócsnit tejföllel és a garnélával megbolondított házi curryt sült zöldségekkel.

1092 Budapest, Ráday u. 58.

Szeged Vendéglő

A Szeged Vendéglőt igazán igéző környezetben, a Szent Gellért térre nyíló kilátással, közvetlenül a Bartók Béla út elején találjuk. Náluk hangulatos, teljes estéken átívelő cigányzenék és hagyományos folklórműsor is mulattatja a betérőket. Az étlapról olyan ismerős, tradicionális magyar fogások kacsintanak vissza, mint a fokhagymás sült oldalas hagymás burgonyával, a sült libacomb tört burgonyával és aszalt szilvás párolt lilakáposztával, a makói libamáj vagy épp a bajai halászlé. A piros, zománcozott lábasban tálalt fogások mellől pedig nem hiányozhatnak a finom magyar borok és pálinkák.

1114 Budapest, Bartók Béla út 1.

blank

Elysée Bistro és Kávéház

Csütörtök és szombat esténként Ottlik Géza egykori törzshelyére, az Elysée Bistro és Kávéház teraszára invitálnak nyáresti dallamok. A bisztró ezeken a napokon 19 órától könnyed teraszkoncertek helyszínéül szolgál. Örökzöld egyszálgitáron előadott pop-rock slágerek, jazz és lounge muzsika duójában felcsendülő dalok fejelik meg a Kossuth térre és a Parlamentre nyíló impozáns panorámát. Mondanánk, hogy több sem kell az élményhez, az ínycsiklandó fogások és gourmetvacsora azonban hátra van: elengedhetetlen egy a könnyed dallamokkal összhangban lévő nyáresti fogás és hozzá egy pohár finom ital.

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 13-15.

blank

Opus Jazz Club

A magukkal ragadó jazzdallamok és kiváló fogások estéről estére kéz a kézben járnak az Opus Jazz Club falai közt. A zenei, akusztikai és gasztronómiai szempontból is kiemelkedő jazzklub európai és hazai jazzlegendák művészeit állítja a Budapest Music Center színpadára. A nemzetközi vonal nemcsak a zenei, de a kulináris kínálatban is rendre feltűnik, a könnyed ételek mellett ráadásul a jazzdallamokhoz leginkább passzoló hideg és meleg koncertfalatkákból is szemezgethetünk. És hogy van-e egyáltalán különbség, hogy a gasztronómia vagy a zene kiválóbb, ki-ki döntse el maga, miután kipróbálta.

1093 Budapest, Mátyás utca 8.

blank