6 designüzlet Budapesten, ahová érdemes ellátogatni még karácsony előtt

Válogatásunkban 6 budapesti designüzletet ajánlunk, ahol csupa különleges kincs mellett hazai alkotók termékei töltik meg a polcokat.

Ficak Budapest Craft/Shop

A Ficakban mindennek saját története van. Nem is olyan meglepő ez, hiszen a belvárosi kézműves ajándékboltban egymást érik a kézművesektől, designerektől és társadalmi szervezetektől származó kincsek, képek, környezettudatosan készült holmik és a mindennapok leghasznosabb apróságai.

1072 Budapest, Nagy Diófa u. 3.

designüzlet Budapest: Ficak Budapest Craft/Shop

Palmetta Design Budapest

A Bartók Béla úti Palmetta nemcsak arról híres, hogy a kortárs nemzetközi és magyar design egyik megkerülhetetlen pontja, hanem arról is, hogy itt máshol nem kapható lakberendezési tárgytól kezdve étkészleten át, evőeszközökön keresztül kortárs ékszerek, designerjátékok és órák széles választéka vár.

1111 Budapest, Bartók Béla út 30.

Palmetta Design Budapest

Lúd Labor

A Klauzál utcában egy valóságos kis gyöngyszem bújik meg a Lúd Labor személyében. A Papetri könyvkötőműhelyeként is működő kortárs papír- és designüzlet polcai többek között bájosabbnál is bájosabb nyomatoktól, képeslapoktól, matricáktól, játékoktól, kitűzőktől és pecsétektől roskadoznak.

1072 Budapest, Klauzál u. 31.

designüzlet Budapest: Lúd Labor

Szimpla Design Shop

A Kazinczy utcai designboltocska, a Szimpla Design Shop a hazai alkotók termékeinek olvasztótégelye. A Szimpla Kert romkocsmahangulatát öregbítő designüzletben minden zugban találunk apró kincset, otthagyhatatlan kiegészítőt, printet, ékszereket, játékokat és lakásszépítő dekorációkat.

1075 Budapest, Kazinczy u. 14.

Szimpla Design Shop

Prezent

A Tabán lábánál lévő Prezent hangulatos kis üzletében megtalálható tervezői termékek nemcsak kívülről, de belülről is szépek: ökotudatos játékok, fair trade csemegék, tapogatni való designkiegészítők és fenntartható kozmetikumok garmadája sorakozik a polcokon.

1013 Budapest, Döbrentei utca 16.

Prezent

Pauza

A Vitkovics Mihály utcában megbújó Pauza vitathatatlanul a lelassulni vágyók belvárosi oázisa, ahol független tervezők olyan inspiráló és fenntartható termékeire bukkanhatunk – puha, meleg takarótól a kozmetikumokon át, minden olyan apróságig, melyek emlékezetesebbé teszik a mindennapos rituálékat.

1052 Budapest, Vitkovics Mihály u. 7.

Pauza