Kedves, inspiráló üzenetek lepték el Budapest utcáit

Van valami varázslatos a véletlenszerűen az épületek falain, kávézók ablakain hagyott, aluljárókban és buszmegállókban kiragasztott üzenetekben, amik egy kicsit szebbé, könnyebbé teszik azok napjait, akik rájuk találnak. Sokunk legnagyobb örömére pedig nagyon is úgy tűnik, hogy Budapest utcáin ismét kedves üzenetekre bukkanhatunk Gulyás Lídia, vagyis @szialidia jóvoltából.

A Kedves Üzenetek-projekt 2017-ben indult hódító útjára, mikor is egy szeptemberi napon Lídia 70 üzenetet rejtett el Budapest utcáin. Az eleinte egyedül írt kedves, inspiráló és szívhez szóló üzenetek iránt végül nemcsak Budapest, de az egész ország egy emberként lelkesedett. Ez a megmozdulás is megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni egy-egy jókor kimondott, ezesetben jókor megtalált szónak vagy mondatnak az erejét.

Egy hosszabb kihagyás után Lídia most úgy döntött, újra beizzítja projektjét és nemcsak Kedves Üzenetek névre keresztelt oldalát indította újra, de éppen ennek apropóján ismét van lehetőségünk kedves szavakra és üzenetekre bukkanni Budapest utcáin.

Lídia a Kedves Üzenetek Facebook-oldalán így ír erről:

„Mostanában minden nap eszembe jutott, hogy vissza akarom hozni a szokásomat, hogy kedves üzeneteket hagyok, amerre járok, papírcetliken, szalvétákon, kavicsokon, amin csak lehet. Régebben MINDIG volt a zsebemben legalább egy cetli, az elmúlt időszakban viszont a háttérbe szorult ez a téma. Mintha magamból egy kis darabot elnyomott volna az élet nyüzsgése, a kisebb-nagyobb történések, érzelmek, egyebek. Az elmúlt években sokszor leklisésezték ezeket a kis sorokat. De én ennek ellenére sem tudok nem hinni bennük. Hiszem, hogy minden szavunknak hatása van, hiszem, hogy a random kedvességek valami csoda folytán nagyon nem véletlenszerűnek hatnak azoknak, akik azokat megtalálják, megtapasztalják, elolvassák, hallják. Hiszem, hogy nemcsak a tettek, hanem az írott, kimondott, olvasott szavak is nyomokat hagynak, megérintenek, építenek (vagy éppen rombolnak).”

Érdemes lesz tehát a következő időszakban nyitott szemmel Budapesten járni, hiszen Lídia arra biztat, ha rátalálunk egy-egy utcán, netalán postaládában talált üzenetére, nyugodtan rakjuk el, hiszen azért vannak, hogy gazdára találjanak.

Ha pedig szeretnétek viszonozni ezeket a véletlenszerűen elhagyott kedvességeket, csatlakozhattok is hozzá: ragadjatok tollat és cetlit, és hagyjatok ti is kedves üzeneteket magatok után olyan helyeken, ahol biztosan rátalál valaki.