„Bringázz a munkába” kampány segít elsajátítani a biztonságos városi biciklizés alapjait

Ha unod már a reggeli dugókat az autóban tölteni, a parkolásért, a benzinért és mindezért az időddel is fizetni, érdemes megfontolnod, hogy vonat-bicikli kombinációra válts.

Ingázz tudatosan

Feltankolnál némi boldogsághormonnal, míg kitekersz az állomásra, vagy inkább a vonatút után frissítenéd fel magad munkába menet? Ehhez arra sincs feltétlen szükséged, hogy bringajegyet vásárolj, vagy a bicikli vonatra felszuszakolásával vesződj, hiszen a sorra épülő B+R kerékpártárolóknak köszönhetően biztonságos helyen hagyhatod a cangád, de választhatod a közösségi kerékpárokat is, a megújult MOL Bubit, vidéken a GyőrBike-ot vagy a Pécsikét.

Bármelyik mellett teszed le a voksod, egy fenntarthatóbb, egészség-, környezet-, város- és pénztárcabarát módszert választasz az ingázásra. Még több hasznos infóért érdemes felkeresni a Bringázz a munkába oldalát, ahol számos cikk és tipp segít megfontolni a munkába járás új dimenzióját.

A Magyar Kerékpárosklub Hogyan bringázz? c. háromrészes videósorozatában például sok hasznos infó elhangzik a városi bringázás alappilléreiről. Íme az első epizód:

Balatoni bringázás

Jó hír azoknak, akik végül a tudatos ingázást választották a munkából jövet-menet, hogy a fővárostól elvágyódás alkalmával sem kell lemondaniuk a kényelmes kerékpározásról. Hétköznap 8, hétvégén pedig 32-36 kerékpárt befogadni képes kocsikkal várnak a déli parton közlekedő sebesvonatok, míg az északi parton szintén nagy befogadóképességű kerékpáros kocsikkal jár Balatonfüredig a Kék Hullám InterCity járata.

blank

Hogy biztosítsd a helyed magadnak és kerékpárodnak, javasoljuk, időben váltsd meg a jegyed, és ne maradj le a Balaton körüli legjobb kerékpáros élményekről! Erről még több infót a MÁV oldalán találtok.

Fotók: mavcsoport.hu
Kiemelt kép: Hungarian Cycle Chic