Városban, zöldben: 6 kihagyhatatlan program a fenntarthatóság jegyében

6 kihagyhatatlan programot ajánlunk a fenntarthatóság és az ökoszemlélet szellemében, ahol számos ismeret és tapasztalat mellett egy-egy lépéssel közelebb kerülhetünk a környezettudatos mindennapokhoz.

kiskertpiac – NYÁRKERT (2021. május 30.)

A zöldellő Gesztenyés-kert és a MOMkult között húzódó Sirály sétány kivirágzik május 30-án, hiszen egy nyárváró eseménynek, a kiskertpiac rendhagyó Nyárkertjének szolgál helyszínéül, telis-tele a megunhatatlan, közvetlenül a termelőktől származó, természet ihlette portékákkal.

Budapesti zöld programok

Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár (2021. május 28-30.)

Az ELTE Füvészkertjét május utolsó hétvégéjén kaktuszok borítják majd be az Országos Kaktuszkiállítás és Vásár programcsokrának keretében, amelynek keretein belül péntektől vasárnapig gyönyörködhetünk a különleges növényszépségek között, és vásárolhatjuk meg a számunkra leginkább tetszőt.

Budapesti zöld programok

BG BudaPesti Gardróbvásár (2021. június 5.)

Június 5-én a Bobek Garden ismét szélesre tárja kapuit az árulni és vásárolni vágyók előtt. Lesznek fast fashion és tervezői darabok, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint egy kis időt szentelni a kincskeresésnek, hogy a nyarat már az itt megszerzett vadi új outfitben köszönthessük.

Zöld programok Budapesten

3. Vintage Outfit Market (2021. június 6.)

Június 6-án a Rácskerté és a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Vintage Outfit Marketé lesz a főszerep. A város legnagyobb, a fenntarthatóság jegyében életre hívott ruhavásáráról szinte képtelenség kincsek nélkül hazatérni. Tegyétek hát próbára ti is!

Zöld programok Budapesten

Urban Jungle Budapest (2021. május 25.)

Minden hónap eseményei közt tündökölnek gyöngyszemek, ilyenek az Urban Jungle Budapest programjai is, amelyek workshopon, tanácsadáson és pusztán a szemléletformáláson keresztül igyekeznek minket, városi kalandorokat a tudatos növénynevelés és -életben tartás útjain terelgetni. A májusi online workshopra 25-én kerül sor, és a szobanövényválasztáson és -tartáson lesz szó.

Programok a fenntarthatóság jegyében Budapesten

Ökofilmklubok (2021. május 28.)

Az Ökofilmlubok ingyenes eseményei aköré a jóleső élmény köré szerveződnek, mint mikor egy közös filmélmény után megvitatjuk a legjobb pillanatokat. A filmklubot követően inspiráló beszélgetésekre és környezettel kapcsolatos kérdések megvitatására nyílik lehetőség szakértők bevonásával. A következő alkalomra május 28-án pénteken kerül sor, amikor a 2040 c. film kapcsán beszélgethetünk gyermekeink jövőjéről.

Programok a fenntarthatóság jegyében Budapesten