Az egészségügyi dolgozóknak énekeltek szerenádot a Radnóti színészei

Szolidaritási akciót szervezett a budapesti Radnóti Színház az egészségügyben dolgozókért, aminek keretein belül négy fővárosi kórházban osztottak szét adományokat és énekeltek a színészek.

A Radnóti Színház színészei néhány perces élő koncerttel köszönték meg az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan munkáját az Uzsoki utcai Kórházban, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Szent László Kórházban és a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, amit az összegyűlt adományok átadása követett.

A közönség és a társulat felajánlásai mellett csatlakozott a szolidaritási akcióhoz a Líra Csoport, az eSzínház.hu és a Szépművészeti Múzeum, így a csomagok könyvekkel, szabadon beváltható színházjegyekkel és belépőjegyekkel egészültek ki.

A minikoncerten felcsendült három dal a Radnóti nagy sikerű, 10 c. előadásából, majd minden helyszínen az egészségügyi dolgozókkal közösen énekelték el a Tavaszi szél c. dalt. Utóbbiról a Korányi egyik munkatársa felvételt készített, amiből jól látszik, milyen megható volt a produkció mind az előadók, mind a dolgozók számára. A videó megtekinthető itt: