A fának lelke van: 9 hazai alkotó fa inspirálta mesés munkája

Még ha fából vaskarika nem is, de a cikkünkben szereplő 9 alkotó munkája rámutat, mennyire sokoldalú alapanyag a minket körülvevő fa. 

Eperfa

Természet inspirálta, fenntartható forrásból származó alapanyagokból készült fajátékok, ágakra, lámpákra akasztható letisztult díszek kerülnek ki az Eperfa műhelyéből, melynek minden egyes darabja a hazai természeti kincseket idézi meg a budai Hegyvidéktől egészen a Balatonig. Míg a gyerkőcöknek játék, addig nekünk, felnőtteknek jóleső nosztalgia a Highlights of Hungary-jelöltként is szereplő vállalkozás munkája.

faliwood – art by nature

Kétségtelen, hogy a faliwood egy egészen újfajta vizuális élményt teremtett egyedi, festőművész által megfestett, régi lécek újrahasznosításával készült olajfestményeivel. Képeik mellett ráadásul különleges szolgáltatás keretében, otthonhoz igazított teljes falas falécfestményeket is készítenek, melyek mindegyike izgalmassá teszi az otthon hangulatát.

blank

Helart Alkotóműhely

A Helart Alkotóműhely a bútorfestésen át, a fából készült fejlesztő figurákon, játékokon és lakásdekorációkon keresztül mutatja meg nekünk a faalapanyag megannyi, sokoldalúan hasznosítható arcát. Keresve sem találni olyan embert, akit ne varázsolna el letisztult munkája az állatcsaládok ábrázolását illetően, de hiánypótló tevékenysége során csodát művel a már letűnt fabútorokkal is, mely által a régi dolgok itt új életre kelnek.

blank

L’arbre design

„L’arbre pour l’art: fa a művészetért” mottójával, a 2017-ben alapított L’arbre design hazai márka már nevében is megidézi az ékszerei alapjául szolgáló fa alapanyagot. A  gyerekkortól szenvedélyesen szeretett kézművesség itt összhangba került a természetes anyagok imádatával, ahol a fa az ékszergyanta párosításával hoz létre egészen egyedi és természetközeli hangulatú, különleges, mégis hétköznap is bátran viselhető kiegészítőket.

blank

Múltidéző by Markovits Anikó

Anikó keze alatt évek óta kapnak második esélyt a különböző, bontásból fennmaradt fa alapanyagok és a természet formálta uszadékfák. A bűbájos, apró házikókkal díszített könyvtámaszok, párkánydíszek, tükrök, kulcstartók, lámpatestek, fogasok, varrott faasztalok és bútorok egytől-egyig egyediek, megismételhetetlenek és majd’ mindegyik a múltról mesél.

blank

Plantethics

A Dénes Barbara által alapított Plantethics etikus, tudatos és fenntartható márka, mely természetes anyagaival közelebb hozza hozzánk a sokszor elfeledett természetet. Ezt szimbolizálja számtalan kollekciója, ahol a fa újrahasznosítása, újragondolása több ponton is tetten érhető: festett fakorong fülbevalók, a viharkárok és metszési munkálatok során keletkezett faanyagokból újraéledő mécsestartók játszi könnyedséggel mélyítik el ember és növény kapcsolatát.

blank

Rustic Design

A Rustic Design elhullott fából, láncfűrész ejtette szokatlan bevágás által egyedivé vált, kicsit görbe akácágból, fenyőből készült rusztikus beltéri világításai, függesztékei egészen különleges hangulatot kölcsönöznek az otthonoknak. Míg valaki számára ugyanezek az alapanyagok jobbára tűzifaként végeznék, itt új életet kapnak, hogy díszként tündökölhessenek még jó néhány évtizedig.

blank

SEBŌ

Kézzel és szeretettel készült hazai csodáknak bizonyulnak a maradék faanyag megmentésével újraértelmezett professzionális posztertartók, melyek Benkő Sebi keze nyomán születnek újjá. Felső Boróka printjei hívták fel először a figyelmem Sebi posztertartóira, melyek amellett, hogy tökéletes kiegészítői és díszei bármely képnek, a legnagyobb attrakciójuk, hogy önállóan is bőven megállják a helyüket.

blank

WOWA

Bálnaméretűre duzzadt pénztárcák problémáját pikk-pakk megoldó, zsivány pénztárca a WOWA ötlete és munkája, mely letisztult kivitelben segíti a mindennapokat. Tölgy-, dió- és kőrisfa felhasználásával készült funkcionális tömörfa kártyatartóik leszámolnak a hosszan tárcában kotorászás és zsebet húzó, táskát nehezítő erszények idejével, immár végérvényesen.

blank