Villámgyors vacsoraötlet: 10 perces tejszínes-tonhalas tészta (recept)

Cikksorozatunkban Papp Niki építész távolodik el tanult szakmájától, és ír nekünk minden héten szenvedélyéről, a gasztronómiáról. A hetente megjelenő receptek mindig valamilyen szezonális alapanyag köré épülnek: ősszel a szilva és a zellergumó hódított nálunk, januárban krumplis recepteket olvashattatok, február pedig a bab körül forog. Egy kis kitekintés gyanánt fogadjátok szeretettel a villámgyorsan elkészíthető tejszínes-tonhalas tészta receptjét.

A sorozatban eddig megjelent receptekért kattints IDE.

Egyre jobb az idő, egyre kevesebb motivációval maradok a lakásban/beltérben, egyre inkább előtérbe kerülnek a gyorsan elkészíthető ételek a heti menün. Egy kedves barátom készített tonhalas tésztát hosszúra nyúlt napok végén, amit én átvettem tőle és terjesztem az igét, merthogy finom, tényleg 10 perc elkészíteni és meleg ételt ehetünk otthon ételrendelés nélkül. Az alaprecept három hozzávalós szószból áll, ezt turbózhatjátok zöldfűszerekkel, chilivel vagy akár brokkolival is! Próbáljátok ki!

Hozzávalók

  • egy konzerv tonhal sós lében
  • 200 ml tejszín (akár alternatív is lehet)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • tészta

A tejszínes-tonhalas tészta elkészítése

A tésztát lobogva sós vízben főzzük ízlésünk szerinti állagra.

A konzerv tonhalat szabadítsuk meg a sós levétől. Amíg ez egy szűrőn át csöpög, vágjuk apróra a fokhagymát és egy evőkanál olajon melegítsük addig, amíg meg nem érezzük az illatát. Ne pirítsuk, mert hirtelen megkeseredik! Amikor már illatos az egész lakás, akkor mehet rá a tonhal, keverjünk rajta egyet és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és turbózzuk fel, ha igényeljük. Bazsalikom, oregánó, petrezselyem, chili prímán működik vele, de akár újhagymával is feldobhatjuk a szószt.

Forraljuk ki pár perc alatt és kész is van a mennyeien krémes, szaftos tésztaételünk. Jó étvágyat hozzá!