TOP7: A legfinomabb palacsinták Budapesten

Mindenki megérdemel egy kis édes élvezetet, ha más nem, hát palacsinta formájában! Összegyűjtöttük hát Budapest legfinomabb palacsintáit, az amerikaitól a magyarig, amelyeket lehetetlenség nélkülöznünk.

Around Pancake

Világ körüli kulináris kalandra invitál a Nagymező utcai Around Pancake, ahol a magyar konyhára jellemző hajszálvékony tésztás házi eperlekváros, mézes-fahéjas almás és házi csokoládékrémes finomságok mellett szorosan ott sorakoznak a legkülönfélébb nemzetek palacsintái is. 14 féle édességük közt van japán, mexikói, holland, skót, francia, kolumbiai, de még libanoni és maláj is, melyek közül számos akkor is tökéletes választás, ha laktózmentesen étkezünk.

1065 Budapest, Nagymező utca 6.

Bank3 Palacsintabár

Mennyei édes és sós óriáspalacsinták választéka tárul elénk az V. kerületi Bank utcában, az Arany János utcai metrómegállótól 1 percnyi távolságra. A szemet gyönyörködtető felhozatal kihívás elé állítja a vendéget: olyan isteni ízkombinációk között nehéz meghozni a döntést, mint amilyen a túrókrémes óriáspalacsinta forró erdei öntettel, a mascarponés eperhabbal töltött változat házi fehér csokoládéval, vagy hogy a sós palacsinták kedvelőinek szájában is biztosan összefusson a nyál: a spenótos-ricottás palacsintalasagne pink pomodoromártással.

1054 Budapest, Bank utca 3.

A legjobb palacsintázók Budapesten: Bank3 Palacsintabár

VegaKuckó Vegetáriánus Gasztrobár

Színes vegetáriánus és vegán napi kínálattal vár a Boráros téri VegaKuckó hétfőtől péntekig, ahol minden nap más és más ízesítésű házi vegán palacsinta fogad minket: a banán- és kókuszkrémestől, a csipkebogyólekvárostól a vaníliakrémesen át egészen a kapros-túrós ízesítésekig. Az egyszerre finom és egészséges palacsinták minden esetben teljes kiőrlésű zab- és durumlisztből készülnek, egy csipetnyi kurkumával és kérhetjük őket göngyölve vagy akár hajtogatva is.

1093 Budapest, Boráros tér 3.

Palacsinta Palota

A hét minden napján tárt ajtókkal vár a Ráday utcai Palacsinta Palota ajtaja, ahol 40 cm-es édes és sós óriás palacsintákkal idézik meg a gyerekkori palacsintarajongást. Évek hosszú-hosszú kísérletezését követően egy teljesen új szintre emelődött itt a palacsinta fogalma, amit főételként és desszertként is egyaránt fogyaszthatunk. Különösen akkor, ha előbb a gyrosos, négysajtos, bolognais vagy tarjás változatból kérünk, amit aztán Rákóczi túrós, nutellás vagy túró rudis változattal fejelünk meg.

1092 Budapest, Ráday utca 31.

blank

Waffle Dog

A poffertjes nevű holland finomság budapesti helytartója egyértelműen a Klauzál téri Waffle Dog, amely nevéhez hűen waffle doggal (édes töltött gofri), valamint édes és sós variációban elérhető minipalacsintákkal teszi próbára a diétázók akaratát. Ha betérünk hozzájuk egy kis édes élvezetért, láthatjuk majd, hogy az édességkreációknak csak a képzeletünk szab majd határt: megkóstolhatjuk heti ajánlatukat vagy összeállíthatjuk mi a 10, 15 vagy 20 darabos holland mini palacsintadesszertünket.

1072 Budapest, Klauzál tér 9.

A legjobb gofrik és minipalacsinták Budapesten: Waffle Dog

Édes Megálló

Az óbudai Édes Megálló nagy valószínűséggel a környékbeli gyerekek kedvenc üzlete, hiszen van itt minden, mi gyerekszemnek, -szájnak ingere, sőt ilyen gusztusos felhozatallal valószínűleg még a felnőttek szájában is összefut a nyál. A házi gofrik és fagyik mellett DIY óriáspalacsinták várják, hogy finomabbnál finomabb nyalánkságokkal pakolják meg őket, a mi kívánságunk alapján. Több tíz töltelékből, csokoládékból, drazsékból, édes öntetekből és ízesített porcukrokból válogathatunk, hogy aztán jólesőn fogyasszuk el álmaink palacsintáját.

1036 Budapest, Lajos utca 47.

A legjobb DIY óriáspalacsinták: Édes Megálló

Zoska Reggeliző Kávézó

Bizony-bizony a város lüktető szívének rejtett reggelizőjét, a Zoskát is, amerikai palacsintájáért a legjobbak közé soroljuk. Náluk egész nap hivatalosak vagyunk a reggelire, a különböző feltétekkel kérhető légiesen puha palacsintáikra, amikhez vajat, lekvárt, friss gyümölcsöt, juharszirupot és tejszínhabot szervíroznak annak megfelelően, mire esik éppen aznap a választásunk.

1053 Budapest, Ferenczy István utca 28.

blank

A legjobb budapesti palacsintázók után csekkold a legtutibb levesezőhelyeket is: