Fiatal, női grafikusok alkotásai egy csokorban: megnyitott a Purple Dot Studio

Egyedülálló online stúdió tárja szélesre kapuit, ahol női grafikusok által készített kiváló minőségű printekből szemezgethetünk.

A Purple Dot Studio ötlete 2020-ban fogalmazódott meg Kigyós Fruzsina és Nagy Alexandra közös művészeti tevékenysége során. A hazai piacot szemlélve hiányérzetük támadt, ezért önálló, saját márkájukkal szeretnék ezt a kínzó hiányt pótolni és segíteni azzal a vásárlóikat, hogy környezetüket – otthonukat, életterüket, munkahelyüket – minőségi, igényes, limitált példányszámú, esztétikus alkotásokkal töltsék meg.

Grafika: Elek Gita és Borbély Zita

Mindehhez fiatal, magyar női grafikusokkal való együttműködést hívtak életre, melyhez többek között Borbély Zita, Csuport Andrea, Demeczky Nóra, Elek Gita, Gyökös Anett, Herr Ágnes, Misztarka Eszter csatlakozott.

Választékuk folyamatosan bővül, reagálnak az aktualitásokra, inspirációforrásuk a tudatos életmód, a divat és a belsőépítészeti trendek. Céljuk az értékteremtés és a közösségi szerepvállalás, melyhez további alkotókkal és külföldi művészekkel is terveznek együttműködni.

Nyitókép: Elek Gita grafikája