6 hely, ahonnan házhoz jönnek az italok

Kedvenc kocsmáid mind bezártak, a már jól ismert csaposok segítsége nélkül pedig azt sem tudod, miféle nedűvel lazulj el esténként? Szerencsére több sörben, borban és koktélokban utazó hely is felfigyelt erre a piaci résre és vállalnak ital házhozszállítást Budapesten. Ezekből hoztunk nektek egy csokorra valót. 

Madhouse

2020 decemberében sem kell lemondani a csapolt sör jelentette élvezetről: az egyik leginnovatívabb hazai kisüzemi sörfőzde, a Mad Scientist belvárosi bisztrójából és kisüzemi
sörbárjából bármikor rendelhetünk házhoz. Az egy literes PET-palackokat és többször használható üveg growlereket közvetlenül kiszállítás előtt töltik meg, hogy a tartalmuk a lehető legtovább friss maradjon. Persze akadnak még exkluzív dobozos-üveges opciók is, saját futárszolgálatuk pedig egész Budapestet lefedi, hogy a gőzerővel működő konyhán túl italkiszállítással is segítsék ezt a mindenkit próbára tevő időszakot.

Ital házhozszállítás Budapest

 

Központ

A Madách tér kultikus szórakozóhelyeinek pár hónappal ezelőttig a legnagyobb problémát még a kerületi csendrendelet betartatása okozta. Ma már hiába keresnénk az évek során az utcakép részévé vált, kezükben cigit, mobiltelefont és söröskorsót egyensúlyozó reklámügynökségi és dizájnszakemberek morajló masszáját, a koronavírus erről is gondoskodott. A járványhelyzet során magát alternatív brunchozóként újragondoló Központ november 25-től szállítja házhoz étel- és italkínálatának egy részét, méghozzá saját, két keréken csapató futárszolgálatával. A Központ-életérzésnek csütörtöktől szombatig hódolhatsz finomabbnál finomabb borokkal, komplett italcsomagokkal, vagy Pándi Balázs vákuumozott ételeivel.

 

KisBécs

Az osztrák borokra specializálódott, nem mellesleg a kellemesen laktató reggelik világában is otthonosan mozgó KisBécs már jó néhány éve boldogítja a bécsi hangulatra áhítozó budai polgárságot, most pedig már a Wolton keresztül is bárki hozzájuthat a legnevesebb osztrák borászatok toroksimogatóan ízletes kínálatához – feltéve, ha a kiszállítási körön belül tartózkodik. A KisBécsnek köszönhetően akár már délelőtt belekóstolhatsz egy gyümölcsös Zantho Pinkbe vagy a lenyűgözően ásványos Pfaffl Riesling Sonne-ba, de a pezsgők, valamint fehér, rozé és vörösborok tekintélyesen széles skálája közül hétköznap este 6-ig, szombaton pedig délután fél háromig válogathatsz.

Italházhozszállítás Budapest

Brew Your Mind

A 2013-as alapítású szekszárdi Brew Your Mind is azon magyar kézműves sörfőzdék táborát erősíti, amelyek a vendéglátóhelyeket érintő intézkedések miatt most a küszöbödig hozzák a malátás mannát. A szemet gyönyörködtető címkéiről és fémdobozba zárt, gazdag ízvilágú (a mi kedvencünk a görögdinnyével és gyömbérrel készült, laktózzal bolondított Watermelon Milkshake), magas alkoholtartalmú, de könnyű ivású söreikről híres szekszárdi csapat kocsija heti egy alkalommal néz fel Budapestre, 16.000 forint feletti rendelés esetén ingyenes kiszállítással. Érdemes tehát nagy tételben gondolkodni, feltéve, ha nem akarsz túl sok ideig jó sör nélkül maradni. Kiszállítás előtt valamennyi sörösdobozt fertőtlenítik, majd becsomagolják.

Ital webshop Budapest

Bar Pharma

Hiányoznak a régi szép idők, amikor a kollégákkal munkaidő után simán be lehetett ugrani egy ütős italra és kiereszteni az aznapi gőzt? A Bar Pharma csapata nem feledkezett meg rólad: egyedülállókoktél kreációik és a videós group chat mind csak néhány gombnyomásra vannak tőled! Az ínycsiklandó italkülönlegességek Kazinczy utcai helytartójának legnépszerűbb mixtúráit (mint például a mezcal, vermut, passiógyümölcs, fügeszirup, grapefruitlé és ancho chili kombinációjából megszületett Zapoteet vagy a csokival és fűszerekkel megtoldott, whiskyalapú Old Bourbont) csütörtöktől szombatig kérheted házhoz a Netpincéren keresztül.

Ital házhozszállítás Budapest

Szatyor Bár

A 2010-ben megnyitott Szatyor Buda egyik legismertebb bárja. Hamisítatlanul közép-európai, bohém báját 18 tehetséges fiatalnak köszönheti, ők varázsolták a helyi hipszterek és művészi vénával megáldott vendégek kedvenc találkozási helyévé. Habár egy darabig még biztosan nem szervezhetünk találkát Karinthy Frigyes törzshelyére, konyhájának finom főztjeiről, minőségi magyar borairól és kézműves söreiről továbbra sem kell lemondanunk. Akár egy baconos-savanyú káposztás nudlival tálalt, vörösboros mártásban tocsogó konfitált libacombhoz jönne meg a kedvünk, akár egy könnyed és frissítő fehér borra szomjazunk, a Wolt segítségével játszi könnyedséggel enyhíthetünk hiányérzetünkön.

blank