A legjobb sörözők Budapesten: 6 tökéletes hely baráti iszogatáshoz

Összegyűjtöttünk neketek fél tucat budapesti sörözőt, mely ideális helyszíne lehet egy jó hangulatú baráti összejövetelnek. Van köztük mindenféle: cseh kocsma, kézműves söröző, sörbár, angol pub. Csak ki kell választanotok a hozzátok illőt.

Kandalló Pub

Az egykori kandallóbolt helyén nyílt pub korábbi életének egyedüli mementója (már a nevén kívül) egy kellemes, otthonos hangulatot sugárzó kandalló. A tűz halk ropogása közben megannyi finomabbnál finomabb sörkülönlegesség közül válogathatunk: olyan csapolt sörkölteményeket kérhetünk, mint a Horizont grapefruitos West Coast IPA-ja, a Playground, vagy a FIRST lüktető vörös ale-je, az Irish, de persze a hagyományosabb márkákból is tartanak a Kandallóban (Kronenbourg, Budweiser). Egyébként nem csak sörözni éri meg beugrani a Kertész utca 33-ba: a Kandalló ugyanis evős helyként is remekül funkcionál, méretes Kandalló Burgerük bepuszilása után garantáltan nem gondolunk kajára még jó darabig.

1073 Budapest, Kertész utca 33.

Pub és söröző Budapesten: Kandalló

Élesztőház

Az Élesztőház helyén először egy üvegfúvó műhely működött, aztán parkoló, később szórakozóhely, most meg egy 30 sörcsappal felszerelt, két bárból álló éjszakai intézmény, ahova a folyamatosan változó kínálat mellett érdemes benézni akkor is, ha az ember fia színházi előadást nézne, vagy esetleg haza se menne: a hostelben ugyanis nyugodtan meghúzhatja magát az estére. A kisüzemi kézműves sörök széles tárháza mellé (csak néhány példa: Mad Scientist Liquid Cocaine dupla Ipa, Fehér Nyúl Pils, Flying Rabbit Ipa, Gentle Bastard Ipa) a Butcher’s Kitchen tételei közül válogathatunk húsos vagy vega fog alá valót.

1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

Ez egyik legjobb kézműves söröző Budapesten: Élesztő

Black Dog Pub – Lágymányosi utca

A klasszikus angol pubok hangulatát megidéző Black Dog Pub Újbuda ikonikus népszerűségnek örvendő kocsmája, ami a lehengerlően jó fej kiszolgálás, a kiváló zenék, na meg a kommersz és kisüzemi sörök gondosan válogatott kínálata okán kapott helyet kedvenc sörözőink között. Kényelmes bőr ülőgarnitúrák, szívmelengető miliő, a magyar Vandal Brewing legújabb főzetei, egyliteres korsók, a szendvics-burrito tengely mentén elhelyezkedő sörkorcsolyák, whisk(e)y különlegességek és focimeccs-közvetítések teszik még csalogatóbbá a BME és a Móricz Zsigmond körtértől csupán egy kőhajításnyira található sarki itatót.

1111 Budapest, Lágymányosi utca 12.

Klasszikus angol pub Budapesten: Black Dog Pub

Jaromír a Templomhoz

A Lőrinc pap tér egyik sarkában megbúvó söröző-étterem egy másik nagy sörös nemzet, Csehország sörházainak hangulatát hozta el a magyar főváros szívébe, melynek vitamindús főzeteit és tradicionális cseh receptek alapján készült fogásait minden, a gasztronómia iránt kicsit is fogékony embernek érdemes megkóstolnia. A bensőséges félhomályban fürdő pincehelyiség ideális helyszín a Dudák, a Černovar, a Bakalár és a Maxmilian söreinek stílszerű mintavételezésére, de amíg jó idő van, a téren álló jezsuita templomra néző asztalokat is érdemes söralátétként hasznosítani – mondjuk, egy tál fahéjas szilvaleves, egy pár humpoleci füstölt kolbász, és egy hamisítatlan juhtúrós sztrapacska kíséretében.

1088 Budapest, Lőrinc Pap tér 4.

Az egyik legjobb cseh söröző Budapesten: Jaromír a Templomhoz

Kisüzem

A napközben kávézóként és népszerű workstationként működő Kisüzem az est leszálltával ellenállhatatlan bor- és sörbárrá avanzsál, dub, afrobeat, tuareg rock és jazz-zene eklektikus kavalkádjára hangolva. A bár polcain több mint 130 féle rum és 40 fajta whisky sorakozik, a konyhát pedig egymás után hagyják el a remekbeszabott főételek és a finom harapnivalók. Habár az erzsébetvárosi csendrendelet értelmében a kisüzemeseknek egy időre be kellett szüntetniük a szokásos csütörtök esti koncerteket és vasárnapi némafilmvetítéseket, reméljük, hogy amint beköszönt az igazi ősz és már zárni kell az ablakokat, újra minden visszatér a régi kerékvágásba.

1072 Budapest, Kis Diófa utca 2.

Napközben kávézó, éjszaka kocsma: Kisüzem

Műhely Pub

A Műhely Pub egy autószerelő műhelyből titkos, tematikus bárrá alakult egység, ahol minden az autók megreparálásának varázslatos világa körül forog. Nem csak a helyi egyetemisták nagy kedvence, mindenkit mágnesként vonz. Bárki megtalálja a számításait itt, aki változatosságra vágyik a belváros forgataga után. Hat sörcsappal, minőségi, prémium párlatok hosszú sorával, ínycsiklandozó koktélokkal mulathatod náluk az időt egészen este 11-ig. A hab a tortán, hogy különös figyelmet szentelnek a minőségi underground zenei aláfestésnek. Tökéletes helyszín egy remek esti program megalapozásához, legyen szó randevúról, vagy nagy létszámú baráti összejövetelről.

1111 Budapest, Budafoki út 29.

A budapesti egyetemisták kedvenc sörözője: Műhely Pub

További budapesti pubokat és sörözőket korábbi cikkünkben találhatsz: