Az élet apró örömei inspirálták a Medve sajt szülinapi csomagolását

Idén lett 90 éves a magyarok örök kedvenc kockasajtja, a kezdetektől Magyarországon gyártott Medve sajt.

A márka alapítója, Stauffer Frigyes honosította meg hazánkban az ömlesztett sajtok gyártási technológiáját, így a répcelaki kördobozos sajt immáron 90 éve a magyarok mindennapi örömeinek része. A kerek évforduló alkalmából a Medve a fogyasztókkal együtt ünnepel: egy kutatás során felmérték, mi jelent a magyarok számára apró örömöt, mi fakasztja mosolyra őket. Ezek a témák inspirálták azt az öt művészt – Buzás Alíz, Kolláth Gergő, Rátkai Kornél, Klement Csaba, Cserkuti Dávid – akik ezekből az apró örömökből limitált, ünnepi csomagolást terveztek az ország kedvenc Medvéjének.

Az új csomagoláson megelevenedik Buzás Alíz illusztrálásában az eső illatának érzése, Kolláth Gergő kiskedvencének boldog üdvözlése, Rátkai Kornél ágyban eltöltött reggelije, míg Klement Csaba számára a gyerekkori emlékekből táplálkozó nosztalgikus rajzok jelentenek apró örömöt, Cserkuti Dávid pedig a közösen megcsodált naplemente élményét elevenítette fel.

A felkért alkotók szakmájuk jeles képviselői, Cserkuti Dávid Alfabéta-díjas grafikus, Buzás Alíznak több könyve is jelent meg a saját illusztrációival. Rátkai Kornél mesekönyveket rajzol, míg Klement Csaba készített már Odett számára animációs videóklipet, Kolláth Gergő pedig UI designerként dolgozik. A művészek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy azonosulni tudjanak a márka értékrendjével, és képviselni tudják az apró örömök szemléletet is.

Az öt művész grafikáival megújult, 140g-os kördobozos Medve sajttal augusztus közepétől találkozhatnak a vásárlók a boltok polcain.