Lovasi András így mentené meg a fesztiválokat

Építő javaslatot fogalmazott meg Lovasi András, hogy megtarthatóak legyenek a fesztiválok. A Kiscsillag frontembere szerint a rendezvények előtt lehetne tesztelni a látogatókat, mely segítené az országos szűrést is.

„Magyarországon láthatóan nincs járvány, járványveszély van. Nem igazán értem, miért nem jutott senki eszébe, hogy a fesztiválok betiltása helyett, az állami szervek és a fesztiválok nagyszerűen együtt tudnának működni a megelőzésben, illetve a szűrésben, hiszen a fesztiválok közönsége a jegyvásárlása okán regisztrál, jól nyomon követhető, tehát semmi mást nem kellene csinálni, mint a koncertlátogatókat a belépésük előtt le kellene tesztelni, akár mindkét ismert módszerrel” – fogalmaz a zenész Facebook-bejegyzésében.

Lovasi András így mentené meg a fesztiválokat

„Aki a gyorsteszten pozitív eredményt produkál, az nyilván nem mehetne be a rendezvényre, akit a biztosabb, de lassabb teszt szűr ki, azt is viszonylag gyorsan ki lehetne emelni a tömegből, ezzel egyrészt lenne egy csomó adat a népesség ezen részének átfertőzöttségéről, másrészt minimalizálni lehetne a szuperfertőzők megjelenését ezeken a rendezvényeken, harmadrészt még mindig olcsóbb lenne, mint az iparág totális csődje vagy egy esetleges több milliárdos mentőcsomag, amiről a háttéregyeztetésekben mostanában szó van” – részletezi Lovasi, aki egyben az Orfűi fesztivál szervezője is.