Íme, amit Diaz nem mondhat el senkinek!

A rajongók örömére öt hét alatt öt új Pilvaker-dal debütál, már itt is van a harmadik, Előszó címmel. A Karinthy Frigyes versét feldolgozó szerzeményben Diaz, Dipa és Meszi mondják el mindenkinek, amit nem mondhatnak el senkinek.

Március 15-én este ismét Red Bull Pilvaker. A szavak forradalmát megelőző hetekben összesen öt dal premierjével készül a Pilvaker-család, a Nem tudhatom és az Itt van az ősz után megérkezett a Karinthy Frigyes Előszava ihlette feldolgozás.

„Közeledve a Pilvakerhez mindig sokat agyalgatunk a fiúkkal, hogy melyik verset dolgozzuk fel, írjuk át a mi nyelvünkre” – avat be a dalszerzés rejtelmeibe Diaz. „Megnéztünk több verset most is, olyat kerestünk, amiből komplett sorokat is átvehetünk így született meg most a refrén is. Ilyenkor fontos, hogy a prozódia is működjön, és a mondandója is közel álljon hozzánk.”

Diaz azt mondja, könnyen tudott azonosulni Karinthy klasszikusának üzenetével. „Rossz tulajdonságom, hogy néha magamban tartok gondolatokat, amiket viszont érdemes lenne kimondanom, ehelyett sokáig ott motoszkálnak a fejemben. A feldolgozásban rám eső rész első néhány sora úgy született, hogy hajnali 3 körül felriadtam, kattogott az agyam, és aztán bevillant a kép, amit rögtön le is írtam a mobilomba” – tette hozzá Diaz.