5+1 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt sítáborozni indulsz

A télben a karácsony mellett a sítáborokat szeretjük a legjobban, hiszen ilyenkor végre egész nap a szabadban lehetünk, élvezhetjük a friss hegyi levegőt, sőt a barátaink társaságáról sem kell lemondanunk. Van azonban néhány feladat, amit nem árt elvégezni egy-egy kiruccanás előtt, ezeket pedig az alábbi 5+1 pontban össze is gyűjtöttük neked.

1.) Szerezd be a lehető legjobb minőségű sífelszerelést!

Akár kölcsönzöd, akár megvásárolod a síeléshez szükséges eszközeidet, fontos, hogy a sílécből, a- botból és a -cipőből is a lehető legjobb minőségűt válaszd, hisz így nem csak a kényelmedet, hanem a biztonságodat is garantálhatod.

2.) Gondoskodj extra védelemről!

A síeléshez nélkülözhetetlen kellékeken túl érdemes térd- és csuklóvédőről is gondoskodni, illetve egy sisakot is beszerezni, így még inkább lecsökkentheted a csonttörések kockázatát.

3.) Tegyél a bőröndödbe elegendő meleg ruhát!

Egész nap a szabadban tartózkodva könnyen meghűlhetünk, ezért fontos, hogy a síeléshez meleg (akár fűthető!) kabátot vigyünk magunkkal, és vastag anyagból készült sínadrágot is viseljünk. Ne feledkezz meg ezeken kívül a sapka-sál-(sí)kesztyű kötelező hármasáról, és az aláöltözőről sem!

blank

4.) Non-stop fényvédelem

Síelés közben fokozottan ki vagyunk téve a napsugarak bőrkárosító hatásának, ezért naptej használata nélkül nem érdemes kilépnünk a pályára. Ha biztosra mennél, válaszd az 50+ faktorszámú termékeket!

5.) Készülj fel a táborra fizikailag is!

Nem árt, ha a sítábort megelőző hetekben fejleszted egy kicsit az erőnlétedet, hiszen végső soron a hegyekben napokon keresztül sportolni fogsz, ezért érdemes fitten megérkezned a terepre.

blank

+1.) Köss balesetbiztosítást!

Természetesen nem kívánjuk, hogy baj történjen veled, de ha síelés közben baleset érne, biztosítással sokkal kedvezőbb áron kaphatod meg a szükséges kórházi kezelést, ráadásul a minél előbbi hazaszállításod is hozzátartozik az ellátáshoz.