Követed a divatot? A mellplasztikában most ez a trend!

Két évtizede a hatalmas keblek voltak divatosak, aztán a félgömb alakú implantátumokért rajongott a világ. A mostani trend olyan mellformát követ, ami tényleg illik a női testhez!

A mellplasztika, mióta csak kitalálták, hatalmas közkedveltségnek örvend a nők körében, hiszen nagyon sokan elégedetlenek kebleikkel. Ezen elégedetlenségnek sok oka lehet: a genetika, egy nagy fogyás vagy éppen az, ha valaki szoptatta gyermekét.

A kor, a hormonális változások és a gravitáció sajnos mind a női mell ellenségei. Mégsem csupán a 40 feletti hölgyek veszik igénybe a plasztikai sebész segítségét, hanem a sokkal fiatalabbak is. Sőt, ők leginkább!

„A statisztika, és a saját tapasztalatom is azt mutatja, hogy a 20-30 év közötti fiatal nők körében a legnépszerűbb a mellplasztika, utánuk jönnek a 40-50 év közöttiek. Érdekes módon a 30 és 40 év közötti korosztály tagjai vannak a képzeletbeli dobogó 3. helyén.”

– mondta Dr. Molnár Béla Ákos, a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze, aki azt is elárulta, hogy manapság milyen mellforma a divatos, ha plasztikáról beszélünk.

Megváltozott a trend

Míg a kilencvenes években a természetellenesen nagy mellek voltak divatban – ki ne emlékezne Pamela Anderson vagy épp Samantha Fox extrém méretű idomaira -, addig a 2000-es évek elején a feltűnően plasztikázott, félgömb alakú keblek vették át a hatalmat.

„Mára a természetesség lett a jelszó, ha mellnagyobbításról van szó. A testalkathoz és magassághoz jobban illeszkedő méretű, anatómiai implantátumok nemcsak esztétikailag biztosítanak szebb kebleket, de hatalmas és nehéz társaikkal ellentétben hosszú távon sem okoznak hát- és derékfájást.”

– tudtuk meg a Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebészétől.

Nagyobbítás, felvarrás vagy mindkettő?

Hogy milyen típusú beavatkozásra van szükség, az függ a mellek aktuális állapotától.

„Ha csupán a méretével van probléma, elég az implantátum beültetése, de ha már megereszkedtek a keblek, a felvarrás jelentheti a megoldást, de nem ritka az sem, hogy így még nem érhető el a kellő feszesség. Ekkor a mellfelvarrást és a mellimplantátum beültetését úgy nevezett kombinált műtétben végezzük el. Az, hogy az implantátum a mirigyállomány vagy az izom alá kerül, attól függ, hogy az orvos miként tudja legjobban elérni a kívánt eredményt. Bármelyik beavatkozásról is beszéljünk, a műtét után 8 héten át speciális melltartót kell viselni azért, hogy a keblek stabil támasztást kapjanak és a gyógyulás folyamata megfelelően mehessen végbe.” – mondta el Dr. Molnár Béla Ákos plasztikai sebész.

Dr. Molnár Béla Ákos, plasztikai sebész, Budapest Plasztikai Intézet

Az új implantátumok biztonságosak

Bár néhány évvel ezelőtt nagy pánikot keltett egy rossz minőségű mellimplantátum a mellnagyobbításon átesett nők között, mára kijelenthetjük, hogy a jelenleg használt szilikonbetétek tartósak és biztonságosak.

A modern szilikonpárnák olyan technológiával készülnek, amely garantálja a biztonságos beültetést, hiszen zselés állaguknak köszönhetően nincs semmi, ami szivárogna, vagy akár a véráramba kerülhetne belőlük. A szilikonbetéteket meghatározott időnként ki kell cserélni, erre az operáló orvos hívja fel a figyelmet a konzultáció során, de a legdrágább, prémium termékek szavatossága élethosszig tart.

blank