Botox és hialuron: Jóval többre képesek, mint gondolnád!

Manapság a botoxszal és a hialuronsavval kapcsolatban csak a ránctalanítás és az ajakfeltöltés jut sokak eszébe. Ez a két anyag azonban sokkal többre képes: helyesen alkalmazva ugyanis visszaforgatják az idő kerekét és egyes plasztikai műtéteket is kiválthatnak!

A nők egyik legnagyobb ellensége – a könnyen felszaporodó kilók mellett – a ráncosodás, mely akkor is utolér, ha nem akarjuk. Az idősödés, a környezeti ártalmak, az életmód mind nyomot hagynak az arcunkon; a szarkalábak, majd később a kialakuló mélyebb ráncok ellen pedig nincs olyan csodakrém, amely valódi és tartós eredményt hozna.

Szerencsére azonban az orvostudományban léteznek hatékony műtét nélküli megoldások, melyek részleteibe a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet plasztikai sebésze, Dr. Sobor György avat be bennünket.

Az arcod él, ha akarod, ha nem

„Sokakat megdöbbentett az a hír, hogy egy nő az elmúlt 30 évben nem mosolygott, csak azért, hogy ne alakuljanak ki az arcán ráncok. Ez elsőre talán jó ötletnek tűnik, de az arcunkon nagyon nehéz uralkodni, érzelmeink kiülnek rá, szomorúságunk, boldogságunk egyaránt leolvasható róla. És őszintén… azért nem nevetni soha, mert félünk az öregedéstől? Elég bizarr dolog, főleg annak fényében, hogy a ráncosodás elkerülhetetlen folyamat!

Tény, hogy egyes rossz szokások, például a szemöldök rendszeres összehúzása gyorsan megtöri a bőrt, de a ráncok ellen felvehetjük a harcot injekcióval bejuttatott felszívódó töltőanyagokkal is. Az egyik ilyen a hialuronsav, mely az emberi testben is megtalálható. Ez az anyag megköti a vizet, és ha a ráncokat kezelik vele, hatására azok kiemelkednek, így mélységük csökken, a bőr pedig hidratálttá és ragyogóvá válik.

A másik vegyület, amellyel az öregedés jeleire csapást mérhetünk, a botox, mely kizárólag azokra az izmokra hat, melyek mozgása felelős a ráncok kialakulásáért. Hatására a bőr úgymond kipiheni magát, ezáltal csökken a redők mélysége.”

Ha kibabrált veled a genetika, akkor is megoldás lehet!

„A karikás, beesett szemek lehetnek egyes betegségek tünetei is, de sokkal gyakoribb, hogy ezeknek genetikai háttere van, ahogy ajkaink vastagságának is. Ezt örököltük, kész, passz! Sokan beletörődnek ebbe, de azok számára, akik mégis változtatni kívánnak, a felszívódó töltőanyagokkal való kezelés az igazi!

A hialuronsavas feltöltés nemcsak telt és csodás ajkakat varázsol, hanem visszaadja az arc elveszített volumenét is, így műtét nélkül érhetőek el a vágyott arcvonások. A botox segítségével pedig megemelhető a szemöldök, a felső szemhéj és az ajkak formája is korrigálható.

Fotó: Flickr / Scott Rogers

A botox a beadás után 3-6 órával kezdi el munkáját, de maximális hatását csak 7 nap múlva fejti ki. Ez a hatásfok négy héten át folyamatos, majd lassan és fokozatosan csökkenni kezd, míg hónapokkal később teljesen megszűnik. A kezelés hatása 8-12 hónapon át tart, függően attól, hogy milyen gyorsan bontja le a szervezet a hialuronsavat, a botox beadása pedig 4-5 hónap után ismételhető meg szükség esetén.” – árulta el Dr. Sobor György plasztikai sebész.

Ezekkel az apró trükkökkel akár évekkel is elodázható az arcplasztikai beavatkozások jelentős része, egy-egy kezelés pedig mindössze fél órát igényel, így akár az ebédidődbe is belefér!

Ha több információra van szükséged az esztétikai kezelésekkel kapcsolatban, kérj időpontot a Dr. Rose Budapest Plasztikai Intézet orvosaitól online, vagy a +36 1 354 08 00-ás telefonszámon!