3+1 program a Holdraszállás 50. évfordulójára

A Google ma is meglepett minket egy doodle-lel, ezúttal a Holdraszállás 50. évfordulóját ünnepelve. Neil Armstrong és Edwin Aldrin élő adásban, 1969. július 20-án, azaz magyar idő szerint 1969. július 21-én hajnali 2:56 perckor léptek a titokzatos Hold felszínére. S hogy méltóképpen ünnepeljük meg a történelmi esemény évfordulóját, 3+1 remek kis programot ajánlunk. 

#1 Beszélgetés Farkas Bertalannal

Farkas Bertalan fiatal mérnökhallgatóként ünnepelte az első Holdra szállást, és úgy véli, az emberiségnek ismét célba kellene vennie égi kísérőnket. Az első magyar űrhajóssal az Apollo 11 küldetés 50. évfordulója és a misszió eddig nem látott felvételeit bemutató dokumentumfilmje kapcsán beszélgettek. A Holdra szállás: Az elveszett felvételek vasárnap 21:00-kor látható a HISTORY csatornán.

#2 Kiállítás az Esernyősben

A Holdraszállás a művészek fantáziáját nem hagyta érintetlenül; a mai napig termékeny izgalomban tartja a kultúra területén dolgozó alkotók elméjét. Az évfordulóra született feldolgozások közül a kiállításon a 2005-ben alakult Magyar Plakát Társaság néhány tagjától kiválasztottak egy-egy, az „űrkorszak” meghatározó pillanatának emlékét a köztér részévé emelő kompozíciót. Az Esernyős Galéria belső udvarában tekinthetőek meg, az óbudai Vasarely Múzeum „Holdmúzeum 1969 – Művészet és világűr” című időszaki tárlatának kísérő kiállításaként.

#3 Holdraszállás buli – Beat on the Brat

Kerek 50 éve szálltunk le a Holdon, ennél jobb apropót keresve sem találhatnánk arra, hogy a BOTB tematikus buliján táncoljuk le magunkról a nyári jégkrémezés okozta súlyfelesleget. Kapaszkodj meg: összegyűjtötték az elmúlt 50 év holdas, űrös és jövőbelátós slágereit! A DJ pultban a klub rezidensei váltják egymást, beugró nincs!

+1 Ordiman party a Yes, Gertrude-ban

Szombaton a Yes, Gertrude a maga módján tiszteleg Armstrongék előtt. Nézd meg újra a holdraszállás képeit, emeld poharad a hősökre és közben hallgass korabeli fantasztikus zenéket, Ordimannal a DJ-pult mögött!