Facebook-esemény szerveződik a hírhedt 51-es körzet lerohanására

A dél-nevadai 51-es körzet neve évtizedek óta felmerül a földönkívüliekről szóló beszélgetésekben, de vajon tényleg vannak ott elfogott, vizsgálatoknak alávetett idegenek?

Erre a kérdésre szeretne választ kapni az a több mint 379 000 ember, akik feliratkoztak egy Facebook-eseményre azzal a céllal, hogy együtt induljanak a titkos célú létesítményhez, “egységben az erő” címszóval, afféle tényfeltárásra.

A gyülekezőre stílszerűen az Area 51 Alien Center nevű étkezdében kerül sor szeptember 20-án, Las Vegastól mintegy 90 mérföldre. Persze csak akkor, ha a hatóságok előtte nem lépnek közbe.

Az esemény leírásában az USA kormányának címezve a szervező megírja, csupán viccnek szánja az egészet, és nem vállal felelősséget azért, ha a feliratkozók közül bárki úgy dönt, valóban felkeresi az 51-es körzetet. Nevada egyébként csupán a 13. azon helyek listáján, ahol a legtöbb megmagyarázhatatlan légi jelenségről számoltak be, ezért az USA Today erről szóló cikkében azt írja, az UFO-mániások rossz helyen keresgélnek.

Az eseményre mutató linket itt megtalálod!

UPDATE: az Egyesült Államok állítólag jelezte, ha valóban elözönlik az emberek a területet, fegyveres beavatkozásra számíthatnak. Közben kiderült, egy Las Vegas-i cég élőben közvetítené az eseményeket…