Minden, amit eddig tudunk a brit királyi család legfiatalabb tagjáról

Az egész világ tűkön ülve várta Harry herceg és Meghan Markle gyermekének érkezését, ami körül a brit királyi családtól szokatlanul nagy volt a titkolózás. A királyi sarj megérkezett, mutatjuk, mit lehet tudni róla jelenleg.

#1 Május 6-án kora reggel, 3 kg 26 dkg-val megszületett a fiú trónörökös, aki az Archie Harrison Mounbatten-Windsor nevet kapta.

#2 Két nappal később, szerdán megmutatták az újszülöttet a többszörös dédszülőknek, II. Erzsébet angol királynőnek és Fülöp edinburgh-i hercegnek. A nagy találkozó után pózoltak először családként a kamerák előtt a windsori Szent György-kápolnában, ahol Meghan Markle elmondta: „Ez egy igazi csoda: a világ két legjobb férfija az életem része, nem is lehetnék boldogabb. [Archienak] nagyon jó természete van, nagyon nyugodt.” Harry viccelődve hozzátette: „Nem tudom, kitől örökölhette.”

#3 A szülésnél Harry herceg és Meghan édesanyja, Doria is jelen volt.

#4 Harry herceg így mesélt a sajtónak első gyermeke születéséről: „Nem vettem részt túl sok szülésen ezidáig. Sőt, ez volt az első, és hihetetlenül csodálatos volt. Nagyon büszke vagyok a feleségemre. Minden apuka és szülő azt mondaná, csodálatos a gyermeke, de ezért a csöppségért tényleg bármit megtennék. Nagyon boldog vagyok.”

#5 Vilmos herceg is kommentálta Archie érkezését: „Nagyon boldog vagyok, és alig várom, hogy találkozzam velük a következő napokban, mikor már lecsendesedett körülöttük a világ.

Örülök, hogy köszönthetem a testvéremet az alvásmegvonó társadalomban, amit gyermeknevelésnek hívunk.

#6 A trónörökös egy napon született George Clooney-val.

#7 Archie a Dumbarton grófja címet fogja viselni, majd megörökli édesapjától a sussexi herceg rangot.

#8 Az újszülött hetedik a brit királyi trón öröklési rendjében.

#9 Ahogy az angol királynő, illetve Vilmos herceg és Kate Middleton két gyermeke is, Archie a Bika jegyében született.

Harry herceg és Meghan Markle gyermeke

#10 Michelle Obama is kifejezte gratulációját Twitteren: „Gratulálok, Meghan és Harry! Barack [Obama] és én nagyon örülünk nektek, és alig várjuk, hogy találkozzunk vele. #RoyalBaby”

#11 A The Sun magazin értesülései szerint, az Archie nevet Meghan egykori macskája és egy amerikai képregény főhőse inspirálta. A kiskedvenc nagyon közel állt Meghanhoz és édesanyjához is, akkor pusztult el, mikor Meghan egyetemre járt. Másrészt, Meghan gyerekként képregényeket gyűjtött édesapjával, amiknek főszereplője a vörös hajú Archie volt, így könnyen lehet, hogy Meghan így próbál közeledni édesapjához.

#12 A BBC egyik bemondóját kirúgták, amiért Twitteren megosztott egy képet egy párról, akik egy ruhába öltözött csimpánz kezét fogják, aminek za „A trónörökös távozik a kórházból” címet adta. A bemondót azzal vádoltál, Meghan Markle faji hovatartozásából űz gúnyt. Hiába törölte a bejegyzést, és kért bocsánatot egy másikban, az állását elveszítette.