A legjobb hétvégi programok – nem csak Budapesten – május 9-12.

Az előrejelzések szerint a múlt héthez hasonlóan ezen a hétvégén is jó eséllyel fogunk bőrig ázni, de reméljük a legjobbakat, mert ezen a hétvégén sok terasznyitó és szabadtéri buli lesz Budapesten, de B tervünk is van, ha tényleg eső vár ránk.

Május 9., csütörtök

VIII. Avasi Borangolás

Nyolcadik alkalommal kelti életre a miskolci történelmi avasi pincesort az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás. A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái ismét kiváló helyszíne lesz baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt. Kedvcsináló videóért klikk ide!

Esti Kornél, vendég: Ricsárdgír – Budapest Park

Tavaly novemberben jelentette meg legutóbbi, Eltűnt Idő című nagylemezét az ESTI KORNÉL. Az anyag szokásosan életük keserédes valóságáról – legyen szó közéleti vagy személyesebb témákról – szól. A csapat eddig legerősebb anyagát ősszel tripla lemezbemutatón mutatta be, május 9-én pedig még a fesztiválszezon előtt végre szabadtéren is hallhatjuk – az új szerzemények mellett persze a régi nagy slágerek is helyet kapnak majd. Vendégük ráadásul a Palvin Barbi körül forgó fantáziálását is megéneklő pimasz Ricsárdgír zenekar lesz!

Az Esti Kornél a Budapest Parkban ad koncertet

Május 10., péntek

Tereza Kertnyitás!

Idén is az árnyas pergolák tövében, a szabad ég alatt vár benneteket a Tereza; ezúttal még több programmal, megújult nyári étlappal és egyedülálló mezcal- és margarita kínálattal teszik emlékezetessé az idei szezont! A kertnyitón egy remek mexikói banda, a 3Coyotes alapozza meg a hangulatot és kancsó margaritákkal az asztalon, al pastor tacóval a kezetekben ünnepelhetitek a nyár kezdetét. Ott a helyetek!

Még több programmal vár a Tereza

LEN – Lágymányosi Eötvös Napok 2019

Magyarország legnagyobb tavaszi egyetemi fesztiválja, immár 15. alkalommal kerül megrendezésre. Idén is a legnagyobb magyar fellépőkkel, két rendezvénysátorral, óriási italakciókkal, a megszokott civil faluval és az igazi LEN hangulattal várnak titeket!

VII. VEGAN FOOD FEST

Hetedjére szervezik meg Magyarország első, tisztán növényi gasztrofesztiválját, a Vegan Food Festet, ahol négy napon keresztül élvezhetitek a növényi ételekkel járó ízkavalkádot.

blank

1.Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

Malátarajongók, készen álltok 5 napon keresztül a minőségi sörök oltárán áldozni? Immár ötödik alkalommal nyitják meg a nyári sörszezont Budapest szívében. Találkozzunk a Corvin sétányon május 8. és 12. között, és töltsük meg korsóinkat és a pillanatot sörömteli élményekkel!

Match Party – Budapest Park

Egy este, ami az ismerkedésről szól! Ha kedveled a Tinder appot, vagy csak szeretnél ismerkedni, akkor ezt a bulit neked találták ki! Húzd magaddal jobbra egy italra azt a pasit vagy csajt, aki megtetszik neked ezen a fülledt szabadtéri estén! Egy éjszaka, ami a végeláthatatlan flörtölésekről és kalandokról szól, miközben a háttérben laza hiphop slágerek szólnak. Rázzátok együtt a legnagyobb r’n’b himnuszokra, majd simuljatok össze a legvadabb latin ritmusokra az este végén!

Match Party - Budapest Park

Május 11., szombat

Emlékhelyek napja

A Nemzeti Örökség Intézete 2019-ben negyedik alkalommal, minden eddiginél több résztvevővel rendezi meg az Emlékhelyek Napját. Az Emlékhelyek Napja olyan országos ismeretterjesztő sorozat, amely a magyar történelem és kultúra kiemelt fontosságú helyszíneire irányítja a figyelmet.

Madarak és Fák napja a Kazinczy utcában

A természetet ünnepelve ötödik alkalommal rendezik meg a Madarak és Fák napját a belvárosban. A Kazinczy utcában működő vendéglátóhelyek, köztük a Kőleves, a Mika Tivadar Mulató, a Kazimír, az Ellátóház, és a Szimpla Kert, újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. Rengeteg programmal várnak, csekkold a rendezvényt a Facebookon!

blank

Hadik Brunch D. Tóth Krisztával

D. Tóth Kriszta író, újságíró, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője, az UNICEF Magyarország jószolgálati nagykövete. Mindeközben gyermek, anya, feleség, örök útkereső, önazonos stratéga, és még sorolhatnánk. Első, „Jöttem, hadd lássalak” című regényét 2013-ban adta ki a Bookline, óriási sikert aratva. Most, 2019-ben az átdolgozott, szövegileg ránc-felvarrott, új kiadás került a könyvesboltok polcaira. A májusi Hadik Brunch-on a szerzőt a részben vallomás, részben búcsúként is olvasható, édesanyja történetét elmesélő regényéről kérdezik majd.

Kutyabarát nap

A Kutyabarát.hu szervezésében érdekes programokkal, hasznos tanácsadással, kutyás kiállítókkal várják a rendezvényre látogató kutyabarátokat és négylábú társaikat. A rendezvény házigazdája: Barabás Évi

13.00 Kiállításmegnyitó – Chikán Erika: Lélekpóráz c. fotókiállítása
14.00 Beszélgetés ismert kutyabarát vendégekkel: Eke Angéla, Puskás Peti, Nyári Dia
15.00 Beszélgetés Karay Zoltán kutyatrénerrel
16.00 A Tükör Módszer Bemutatócsoport zenés, játékos, interaktív bemutatója

A legjobb kutyabarát program Budapesten

Art&Design Market Antroposhu

Egy kiállítással egybekötött vásár, ahol közel 60 alkotó – divattervező, kiegészítő-tervező, kézműves, ötvös és design ékszerkészítő, festő, grafikus, valamint digitális alkotó – vonul fel, ahol megmutatják alkotásaikat, melyeket akár meg is vásárolhatunk.

Május 12., vasárnap

Offline túra / Szent György-hegy bekebelezése No.2.

Felejtsd el a külvilágot egy pár órára, kapcsolj offline üzemmódba! Felejtsd el a telefonodat és a virtuális világot, lesz helyette jelen-lét, friss levegő, itt&most, tó, fák, figyelem, hegyek, ízek, vulkanizmus, forrásvíz, emberek, bor, meglepetés móka. Még talán beszélgetések is!

@ Igen, pár órára elveszik a telefonotokat.
@ Igen, visszakapjátok.
@ Igen, ki fogjátok bírni.
@ Igen, készülnek képek, de fényképezőgépet hozni ér!

blank

Mindenki tudja / Todos lo saben

Mindegy, milyen lesz az idő, ez a páros garantáltan felforrósítja a levegőt. Részletek: színes, feliratos, spanyol-francia-olasz film, 132’, 2018 – rendezte: Asghar Farhadi szereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín.

blank

Termelői piac és utómajálisi kolbászozás Nagy Sanyával

Május második vasárnapját, a majális utólagos megünneplésének szentelik a piacon és erre az alkalomra Nagy Sanya, A hódítás a konyhában bloggere készít nektek egy ütős ebédet. A menü saját töltésű, grillezett angol kolbász lesz, amit rostlapon sült colcannon-nal körítünk (ez az ír tört krumpli mesebelien hangzó neve), mustáros barna mártással locsolnak meg és mindezek mellett, Szorgos gazda friss tavaszi zöldjei vidítják fel a tányérjaitokat. Ugye, hogy ennek nem lehet ellenállni?