Hétvégi programajánló – március 21-24.

Szerencsére lassan ez a munkahét is véget ér, úgyhogy már nincs is más dolgunk, csak az, hogy megnézzük, milyen programok várnak ránk a hétvégén. Mi már össze is gyűjtöttük a legígéretesebbnek látszókat. Íme, a jól megszokott hétvégi programajánlónk! 

Csütörtök – március 21.

Paula Store Budapest Official Opening – Paula Store Budapest – 17:00

Ne hagyd ki a Ginte Accesories, a Lindamelinda, a NESshoes és a Vengrubag márkák közös concept store boltjának megnyitóját. Az eseményen a tervezők legújabb 2019-es tavasz/nyári kollekciója mellett a Hendrick’s Gin különleges koktéljával, illetve a chocoMe édességeivel kedveskednek nektek.

BBB – Bach Birthday Bash! – BÉLA – 20:00

333 és 1 éves a zene megmászhatatlan óriása. A Bélában igyekeznek a mester születésnapját illendő, de mégis rendhagyó módon megünnepelni. Élőn, main, élvezhetően. Lesz zenetörténet, gasztronómia, kamaramuzsika, áhítat. És persze rengeteg Bach, Johann Sebastian Bach. A Bartók Béla Boulevardon, a Bélában.

Lehetőségek és veszélyek a közösségi médiában – Budapesti Metropolitan Egyetem – 18:00

Hogyan változtatta meg a világról való tudásunkat a közösségi média? Miként befolyásolja az információhoz való hozzáférést, az információk értelmezését? Alternatív vagy programozott valóságot képvisel? Miként formálja közéleti diskurzusokat, hogy immár szinte bárki hozzászólhat a társadalmi vitákhoz?

blank

Konyhakör #22: Equinox Tea House – HPS Kult – 19:00

Egy évvel a Bistro Constellation vacsora után a földi egyenlítő síkja ismét áthalad a Nap középpontján, és a nyughatatlan egyenlőségek témakörét továbbfűzik. A szülinapi eseménykollekció második darabja, az Equinox Tea House, ami egy igazán féltett és különleges alkalom. Az esemény ízvezetői Tálos Gábor, Erdődi Zoltán és Nádudvari Martin, akik egy Ázsia ihletésű tea párosítással várnak 35 vendéget az asztal köré. Az eseménynek a HPS21 kultúrszalonja, a Hold utcai lakás ad otthont, ami a főváros egyik első biztosítójának volt színtere.

blank

Születésnapi Moziünnep – Sugár Mozi – március 27-ig

Ismét eltelt egy év, a Sugár Mozi immár 12 éves lett! Mi lenne méltóbb erre az alkalomra, mint egy hatalmas születésnapi moziünnep? Látogassatok el hozzánk március 21. és 27. között, ünnepelj a mozival, és nézzétek meg az elmúlt 1 év legsikeresebb, legizgalmasabb, legfélelmetesebb és legaranyosabb filmjeit, animációs filmjeit mindössze 690 Ft-os jegyáron!

blank

Péntek – március 22.

GardenExpo 2019 – Papp László Sportaréna – vasárnapig

Látogasd meg Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítását, töltődj fel ötletekkel, nyerj ihletet és alkoss olyan kertet vagy teraszt magadnak, amiben mindig, mindenki mosolyog! Kerti bútorok, grillek, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás, medencék, szaunák, öntözéstechnika és inspirációban gazdag bemutatókertek várnak március 22-24. között a Budapest Sportarénában.

blank

Így viszik át – Mozsár Műhely – 19:30

Az előadás Nyáry Krisztián közösségi médiát is felforgató Így szerettek ők köteteiből merít: nagy íróink elfeledett naplóiból és levelezéseiből rekonstruált szerelmeit forgatja a dráma élő szövetébe, szilánkokból villant tükröt saját kapcsolatainknak. Azoknak, akik csaltak és azoknak, akik megcsalattak. Azokkal akik imádtak. Gyűlöltek. Cseréltek férjet, feleséget, nemet, ágyneműt, rímképletet. De egy valamit soha: a kiolthatatlan szerelmet, amelyet ha kellett, a szájukban vittek át. A túlsó partra.

blank

Bagoly és Cica – Az utolsó – Belvárosi Színház – 19:00

Felix ifjú író, aki a nagy áttörésre vár. Szakadatlanul dolgozik a nagy regényen, amely majd híressé teszi, ám a kiadók sorra visszautasítják őt. Doris, a magát modellnek valló fiatal nő a jég hátán is megél – illetve élne, ha hagynák. Ám az éjszaka közepén kiteszik a lakásából, ő pedig bekopog, hogy menedéket keressen Felixnél. Náluk ellentétesebb két embert nem hordott még a hátán a föld. Csupán egy percre van szükség, hogy egymás agyára menjenek. Ám mégis össze vannak kényszerülve egy pici garzonlakásba. Hát mindent megtesznek, hogy valahogy túléljék a helyzetet.

blank

Havervagy! – Akvárium Klub – 22:00

Szeretik házibulinak hívni a szervezők a bulijaikat, és nem csak azért, mert ott csak zártkörűen mi vagyunk. A bulisorozat törekszik arra, hogy helyszínben és hangulatban is olyan helyeket keressenek, amit pkis szeretünk, és ahol haveribb a “feeling”.  Az Akvárium VOLT Lokál egy ilyen hely. Bár túl vagyunk a farsangon, még nem érdemes lezárni a jelmezes szezont, mivel a legfesztiválosabban beöltözött fesztiválarcok jegyet nyernek a VOLT-ra vagy a Soundra!

blank

Szombat – március 23.

Vizipók-csodapók, a film | vetítés a Víz Világnapja alkalmából – Uránia Nemzeti Filmszínház – 10:00

Az egész estés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. A Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

blank

Az Iparterv jelenség nyomában | Konferencia – Ludwig Múzeum – 10:00

Az Iparterv 50+ programsorozat záróeseményének célja, hogy a korszak feldolgozásával foglalkozó művészettörténészek, elméleti szakemberek közreműködésével megidézzük a hatvanas-hetvenes évek társadalmi-politikai valóságának különböző regisztereit, az Iparterv-kiállítások kortársi közegét, újraolvassuk művészettörténeti előzményeit és jelentőségét.

blank

FriendsOFF véradás III. – FriendsOff Bar – 11:00

Kizárólag azok vehetnek részt az AK26 március 23-án megrendezett koncertjén, akik aznap vért adnak egy Nagykörúti kocsmában. A rendhagyó rendezvényt azért hívják életre a szervezők, hogy divatossá, trendivé tegyék a véradást a fiatalok körében. Ez a Friends OFF ajándéka a véradók számára, illetve ezzel is próbálják segíteni a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat tevékenységét, hogy minél több fiatalt szólítsanak meg és buzdítsanak véradásra.

blank

A hattyúk tava 2019 – Orosz Nemzeti Balett – BOK Csarnok – 16:00

A Csajkovszkij balettjei közül a Diótörő és a Hattyúk tava az egyik legismertebb balett, amiket minden évben színpadra állítanak a világ nagy operaházai és balett társulatai. Az orosz balett két meghatározó előadásának tartják őket, de mind közül kiemelkedik A hattyúk tava, ami Csajkovszkij első balettje volt. A moszkvai Russian National Ballet (Orosz Nemzeti Balett) utazó társulata a legnívósabb hagyományok megtestesítőjeként hozza Budapestre A hattyúk tava produkcióját, mely a világon a legtöbbször játszott balettmű.

blank

HELLO – Mi Chico Latino – TOLDI Klub – 23:00

Popdívák, QueeRebel éjszakai nagykövetek, álmodozók és felPOPpolt stílusikonok, eljött a ti időtök! Legnagyobb latin slágerek egész este. Enrique? Shakira? JLo? Daddy Yankee? Mártózzatok meg a legédesebb éjszakai cukormázban és színezzétek ki a sötétséget! Belépés éjfél előtt: 1500 HUF.

blank

Vasárnap – március 24.

Vintage Piac és otthon design – Makadám Mérnök Klub – 10:00

Lakberendezési kiegészítők, kisbútorok, DIY kellékek és hazai designtermékek vásárán várják a vintage, shabby chic, indusztriális, skandináv stílus szerelmeseit! Egyedi alkotók, kézzel készített termékei, kreatív kiegészítők és workshopok várnak. Stílust váltasz? Vagy csak kiegészítőket keresel? Te magad kreatívkodsz, és ehhez szeretnél eszközöket találni? Ha a vintage stílus szerelmese vagy, akkor jó helyen jársz!

blank

Truman Show – Bem Mozi – 17:30

Truman Burbank (Jim Carrey) nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, melyet egy jó fantáziájú producer-rendező (Ed Harris) ötlött ki és vezet. Truman a műsor főszereplője – de nem tud róla. Élete egy véget nem érő TV show, melyben az ott élő és dolgozó emberek hollywoodi színészek és még a szüntelenül csacsogó felesége is szerződtetett színjátszó. Ám Truman idővel egyre többet tud meg…

blank

WArd/waRD – Ann Van den Broek (BE) The Black Piece – Trafó House – 20:00

„A The Black Piece címéhez híven a sötétséggel, a fény hiányával foglalkozik, s miután ezt egy színházban teszi, már az indítása is radikális. Mert itt a nézőtéri fény nem lemegy, hogy aztán a színpad kivilágosodjon, hanem a szórt fényű színpad elején lévő kapcsolóra az egyik szereplő lendületesen rálép, s ettől minden sötétbe borul. Halk sírás, görcsös nevetés, heves dobogás hallatszik a tér különböző pontjairól, a néző pedig csak fülel, de hiába forgatja a fejét, sokáig semmit nem lát. Aztán kis fények villannak, s a színpad is derengeni kezd, de a szemünk továbbra is csak tapogatózik a térben, mert minden bizonytalan, hiszen a felvillanó képtöredékekről sem derül ki, valóságosak vagy virtuálisak.”

blank