A randizás íratlan szabályai – Élet a virtuális ismerkedés után

Sherrie Schneider, a The Rules c. sikerkönyv társszerzője szerint modern gondolkodás ide vagy oda, bizonyos régimódinak titulált szabályok örökérvényűek. Hogyan alkalmazhatóak a virtuális társkeresés világában?

#1

Schneider hangsúlyozza, hogy a férfiak továbbra is igénylik a kihívást a párkeresésben. Légy elérhető, de kicsit távolságtartó, ne kezdeményezz például beszélgetést Facebook-üzenetben az éjszaka közepén. A tapasztalat szerint azok a nők, akik túl könnyen adják magukat, maximum a „barátság extrákkal” kategóriába kerülhetnek, nem jutnak el valódi első randiig.

#2

A technológia adta eszközök akaratlanul is megváltoztatják a kommunikációs szokásainkat, szemtől szemben másként viselkedünk. Az eHarmony nevű külföldi társkereső oldal emiatt sarkallja arra a társkeresőket, hogy a személyes találkozón ne feledkezzenek meg az első benyomás fontosságáról. Ne birizgáld a telefonodat, minden figyelmed fordítsd a másik félre.

#3

A titokzatosság és a túlzott közlékenység között vékony határ húzódik, lehetsz úgy őszinte, hogy nem mész bele részletekbe az életed meghatározó állomásairól. Úgyis minden kiderül majd a megfelelő időben. A szakítós sztorikat hanyagold, egyrészt a felesleges féltékenykedés elkerülése miatt, másrészt azért, mert nem vet rád jó fényt, ha belemész a volt kapcsolatod negatívumaiba.

#4

Mindig tartsd szem előtt a biztonságod. Nem egyéjszakás kalandot, hanem valami komolyabbat keresel? Mielőtt intimebb mederbe terelnétek a kapcsolatot, várj, ameddig csak lehet, hogy minél jobban megismerhessétek egymást. Schneider azt mondja, jobb, ha a nőnek esélye sincs teherbe esni addig, amíg nem biztos a másik szándékaiban, ráadásul sosem tudható, hogy videóra veszik-e az együttlétet…

#5

Olvass a sorok között! Az írónő szerint kiszúrható, ha egy férfi vagy nő több vasat tart a tűzben, mert elzárkózik a személyes találkozástól. Ha a kezdeti szimpátia ellenére hosszas levelezés után sem vetődik fel a találka lehetősége, valószínűleg valaki mellett már elköteleződött. Ne hitegesd magad, hallgass a megérzéseidre, lépj tovább!

#6

Egy lezárult kapcsolat után mikor érdemes továbblépni? Schneider szerint nincs mire várni, azonnal belevetheted magad az ismerkedésbe. Nincs kőbe vésve, hogy meg kell gyászolnod egy véget ért románcot, de a szakértők szerint kis időt megéri magadnak szentelni, mielőtt újra elköteleződnél. A búslakodás viszont felesleges idővesztegetés, ne húzd el túlzottan.

#7

A New York Post cikkében egyetlen szabályt nevezett meg, ami ma is érvényes a randizás terén: az első randin mindig a férfi fizet. S hogy mivel indokolják? Azzal, hogy szerintük a férfiak általában nagyobb keresettel rendelkeznek. Hozzáteszik persze, csak rajtunk múlik, hogy a régi szabályok közül mit és hogyan alkalmazunk.

Forrás: Ellen Fein and Sherrie Schneider: The Rules