Így vágj neki újult erővel a következő félévnek

A február az egyetemisták körében általában az a hónap, amikorra a lendületük alábbhagy, az új év okozta izgalom ilyenkorra elfogy. Már türelmetlenül várjuk a szebb időt hozó a tavaszt, ami azonban még várat magára. Előttünk pedig ott áll egy következő félév, ahol teljesíteni kell. Hogy hogyan tudod ezt sikeresen véghezvinni? Megmutatjuk! 

Rend a lelke…

Első lépésként tegyél rendet magad körül! Nagyon sokat tud segíteni azon, hogy szívesebben állj neki a munkának vagy a tanulásnak, ha a közvetlen környezeted rendezett. Szabadulj meg a felesleges papíroktól, korábban felhalmozott tárgyaktól. Takarítsd le az íróasztalod, ahol dolgozni szoktál. Szelektáld ki az e-mailjeidet, ne tárold tovább azokat, amikre már nincs szükséged.

Motiváció

Írj listát. Vegyél elő egy üres lapot és írd le a céljaidat az elkövetkező félévre. Minden olyat tüntess fel rajta, amit szeretnél, ha megvalósulna az előtted álló hat hónap során. Tervek, célok, álmok, ötletek, bármi jöhet, ami csak eszedbe jut. Ez később sokat fog segíteni abban, hogy tudd is merre tartasz.

Jutalom

Sokan elfelejtik megünnepelni a kemény munka hozta sikereiket. Pedig fontos, hogy szem előtt tartsd, honnan indultál el és miket értél már el. Éppen ezért tervezd meg azt is, mivel jutalmazod meg magad egy egy fordulópont alkalmával: szervezz néhány napos utazást külföldre, vagy közös vacsorát a barátokkal. Esetleg vedd meg a belépődet egy nyári fesztiválra. Válassz valami olyat, ami kikapcsol és emlékeztet arra, mit értél el!

Szerző: Guba Márti