6 új előadást jelentettek be a jövő évi Budapesti Nyári Fesztivál programkínálatából

Operagála Vittorio Grigolóval, Žagar koncert, klasszikus balett a bűbájos Giselle-ről, Parasztbecsület és Bajazzók – két opera egy estén, valamint grúz néptánc és balett. Vedd meg a  legjobb helyeket a Margitszigetre ezekre a felejthetetlen nyáresti produkciókra. 

Tovább bővült azoknak a 2019-es szabadtéri előadásoknak a száma, amelyekre a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház a napokban megkezdte a jegyek értékesítését. A minőségi programokban utazó, a műfajok legszélesebb skáláján mozgó, színes összművészeti fesztivál egész nyáron különleges élményeket ígér, előadásain nemzetközi sztárok sora vonul fel.

 

Valódi kuriózum és egyben kötelező látnivaló a klasszikus balett alapdarabja, a Giselle, amely a Novoszibirszki Állami Akadémiai Opera és Balettszínház előadásában két júniusi estén kerül színre, címszerepében Olga Grishenkovával, akivel a tavalyi The Great Gatsby balettshow Daisy-jeként már találkozhatott a margitszigeti közönség. Júliusban folytatódik a népszerű Operagála világsztárokkal sorozat, amelyben az operairodalom legszebb áriáit ezúttal a tündöklően tehetséges, sármos és kivételesen gazdag repertoárral rendelkező olasz tenor, Vittorio Grigolo szólaltatja meg. Az ugyancsak hagyományosnak számító margitszigeti szimfonikus filmzenekoncertek sorában az idei a Hollywoodi csillagok koncert lesz, amely most is korhatárok nélkül várja a közönséget, családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az egyetlen estén látható két egyfelvonásos opera a Parasztbecsület és a Bajazzók Georges Delnon rendezésében, korunk egyik legfontosabb argentin tenorja Marcelo Álvarez főszereplésével érkezik, aki Turiddu és Canio szerepébe egyenesen a New York-i Metropolitan Opera és az Opera de Monte-Carlo után olyan neves sztárokkal lép színpadra, mint Komlósi Ildikó és Badral Chuluunbaatar, a III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny idei mongol győztes baritonja vagy a kiváló Pasztircsák Polina.

Augusztus közepén a hagyományos grúz és a különböző klasszikus táncokat ötvöző, a grúz nép múltjáról és hősiességéről szóló műsorral érkezik az innovatív Sukhisvili tánctársulat, amely alapításától kezdve jelentősen eltér a modern balett hagyományaitól. A folklór témákat modernizálva, lélegzetelállító jelmezekkel és gyönyörű koreográfiával ejti ámulatba a közönséget a margitszigeti színpadon. Zságer Balázs, a Žagar zenekar vezetője, aki több mint tizenöt éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége, most ismét megújult formában, számos tehetséges vendégművésszel mutatja meg inspiráló, megalkuvás nélküli világát a nézőknek Electric Rituals című koncertjén, amely igazi sodró és kiforrott pszichedelikus flow-élménnyel kecsegtet.

blank

Érdemes már most lefoglalni a legjobb helyeket, és figyelni a fesztivál saját csatornáit – megújult weboldalát, Facebook-oldalát és applikációját –, valamint feliratkozni a Szabadtér Jegyiroda hírlevelére, mert a kínálat hétről hétre újabb szuperprodukciókkal bővül.

Bővebb információ és online jegyvásárlásért kattints ide.