Ilyen, amikor egy sikeres nő utat mutat a magabiztossághoz – Ajánló

Személy szerint nem ismerek túl sok olyan nőt, akit élete minden területén fűt a magabiztosság. Magam is közéjük tartozom, éppen ezért gyakran forgatok önfejlesztéssel kapcsolatos könyveket. A WOW hatást azért vártam izgatottam, mert egy vonzó, csinos nő tollából íródott; ki tudná nála jobban, miben rejlik a vonzerő titka?

Békési Brigitta a Beautyrobic megálmodója és életmód tanácsadó, akit ismernek és elismernek a szakmában. WOW hatás című könyvét néhány hete foghattuk először a kezünkbe, azzal az ígérettel, hogy megismerhetjük a valódi vonzerőhöz elengedhetetlen feltételeket. Mi, nők pedig talán másra sem vágyunk.

Gondoljuk csak át: az élet megannyi területén előnyhöz juttathat minket a magabiztos fellépés és a vonzó kisugárzás, ami anélkül nem lehetséges, hogy bíznánk magunkban és a képességeinkben. Elég arra gondolni, mennyire fontos, hogy egy állásinterjún, vagy például egy randevún milyen képet közvetítünk magunkról, a sikerhez azonban tisztába kell kerülnünk az értékeinkkel.

A célunk tehát egyértelmű, s bár távolinak tűnik, csupán az utat kell megtalálnunk hozzá. Ebben segít Békési Brigitta könyve. Első lépésként azzal, hogy kijelenti: mindannyiunk számára lehetséges. Azzá az emberré válhatunk, aki mindig lenni akartunk, megbarátkozhatunk önmagunkkal, sikeresek lehetünk az életünkben. S ami számomra a legkedvesebb rész: tippeket ad ahhoz, hogyan inspiráljuk a környezetünket.

A WOW hatás megírásához a szerző szakmai anyagok, felmérések és kutatások eredményeit is felhasználta, így erős alapokon nyugszik a tartalom. Hasznos gyakorlati tippekkel, feladatokkal igyekszik közelebb juttatni minket az áhított célhoz, elárulja például, hogyan találhatjuk meg a békét önmagunkkal, és miként hozhatjuk ki a legjobbat abból, amit kaptunk, külsőleg és belsőleg egyaránt. Feltárja előttünk továbbá a valódi vonzerő szintjeit is.

Aki érdeklődik az önfejlesztés iránt, esetleg gyakran végez önvizsgálatot, az valószínűleg hallott már a könyvben szereplő néhány témáról, viszont akkor is hasznos olvasmány lesz számára Békési Brigitta könyve. Hiszen ahogyan a WOW hatás is leszögezi, a magabiztossághoz vezető út hosszú, időt kell adni magunknak.

Például úgy, hogy időről időre átolvasunk egy-egy inspiráló fejezetet, elvégezzük a gyakorlatokat, emlékeztetjük magunkat az alapelvekre, és rendszeresen lépéseket teszünk annak érdekében, hogy célba érjünk a munka és a magánélet területén is.