Novemberben sem kérdéses: ha kulturális programra vágysz, irány az Esernyős

Mivel eddig az egész évben kellemes programokkal vártak, képzelhetjük, hogy az Esernyős novemberben is hasonlóképpen elkényeztet minket. Kedvenc óbudai helyünk a zord novemberben is képes felvidítani minket izgalmas programjaikkal. Ezek közül válogattunk ki ötöt, amik között biztosan találsz több kedvedre valót is.

CoffeeRUN – Élménybeszámoló és beszélgetés Kovács Ádámmal – november 5. 19:00

Ádám az ultrafutó közösség elismert tagja, aki egy hónapon belül teljesítette az Ultra-Trail du Mont-Blanc terepultra leghosszabb távját (170 km 10.000 m szintemelkedés) és az Athén- Spárta útvonalon megrendezett 246 km-es aszfaltos ultra-futóversenyt, a Spartathlont. Komoly teljesítések és felfoghatatlan távok vannak már a lábában. Ez a két verseny csak töredéke annak, amit eddig letett az ultrafutás asztalára. Egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött élménybeszámolót hallhattok majd, amely betekintést enged az ultrafutás mélységeibe és magasságaiba.

Táncoló Filmkockák – Sikerfilmek tánccipőben – Társastáncok, balett és hip-hop a moziban – november 9. 19:00

A Nemzeti Táncszínház népszerű előadás-sorozata szórakoztató formában mutatja be a film- és táncművészet közös történetét, Lakatos János nívódíjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanárának multimédiás előadásában. A Táncoló Filmkockák soron következő előadásában mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló stílust, legyen szó társastáncokról, klasszikus balettről, vagy éppen az utcai áramlatokról, mint a hip-hop vagy a breaktánc. Olyan kedvencek kerülnek terítékre, mint a Moulin Rouge, a Billy Elliot, a Rivaldafényben vagy az Egy asszony illata. Bepillanthatsz a  tangó és flamenco mestere, Carlos Saura műhelyébe, a Fekete hattyú forgatására és a Rize stílusteremtő táncosai életébe. A legszínesebb stílusok legjobbjait szedték egy csokorba vérpezsdítő 120 percre!

Müpa HD – Palya Bea – novemeber 15. 19:00

A Müpa HD – Válogatás a Müpa felvételeiből című sorozatban ezúttal Palya Bea énekesnő koncertje elevenedik meg újra a vásznon. Palya Bea, aki szerzeményeihez a magyar népzene gyökereiből merít ihletet, a mai fiatal zenészgeneráció egyik legizgalmasabb és legsokoldalúbb személyisége. Nemcsak a zenében alkot változatosat, írásaiban, dalszövegeiben legalább olyan kreatív. A népzenétől indult, gyerekkorától a magyar, majd a bolgár, cigány népzenét szívta magába. Később a népdalok találkoztak a jazzel és más improvizációs műfajokkal; a saját dalszövegeit hordozó zenei nyelvet folyamatosan újítja, kísérletezik.

blank

Esernyős Live – The BlackBirds – Beatles / Fehér album 50 – november 15. 20:00

50 éve, 1968 novemberében jelent meg hófehér borítóval a The Beatles dupla lemeze, a legendás White Album, melyre a legtöbb dalt tiszta fejjel, meditáció közben írták a fiúk Indiában. Az indiai kiruccanás után összejöttek Harrison otthonában és akusztikus gitárokkal felvették a frissen írt szerzeményeket. A felvételek ma is féltve őrzött kincsek, hiszen a dalokat még nyers, akusztikus formában hallhatjuk tőlük – egészen máshogy szólnak, mint kidolgozva a nagylemezen. A The BlackBirds ennek a csodás nagylemeznek szenteli egyedülálló koncertjét.
Felcsendülnek a dupla album dalai akusztikus előadásban és még sok-sok más Beatles szám is. Emlékezzünk együtt a dupla fehér albumra. Ez a műsor csak itt, csak most, csak egyszer.

blank

Wine Time – Pinot Noir változatok – november 16. 19:00

A Wine Time sorozatban zenei élményekkel bolondítják meg a legjobb hazai borok kóstolását. Ezúttal Pinot Noir változatokat kóstolhatsz végig, miközben meghívott lemezlovasok gondoskodnak róla, hogy a különleges italokhoz illő dallamokkal pezsdítsék fel az érzékeket. A kóstoló borsorhoz kísérő falatokat szolgálnak fel. Előadó: Káli Ildikó sommelier. DJ: International Love Affair.

blank