A Cinema City Aréna olyat újított, amit Kelet-Közép Európa minden nagyvárosában megirigyelnek

Szeptember 6-án óriási mérföldkőhöz érkezett a Cinema City Aréna: olyan újdonsággal rukkolt elő, ami kiemeli a kelet-közép európai régió filmszínházai közül. Menő VIP mozitermük újranyitása után ismét azokat célozzák meg, akik többre vágynak az átlagos moziélménynél, immár Közép-Kelet Európa első ScreenX mozitermében, ahol a kiterjesztett valóság élményét élheti át minden filmrajongó.

A Cinema City budapesti csapata két héttel ezelőtt tudta meg, hogy hazánkban szeretnék bevezetni az egész kontinensen kuriózumnak számító újdonságot, így kb. 10 nap (240 munkaóra) állt rendelkezésükre a lehetetlennek tűnő küldetés, azaz a vadiúj moziterem kivitelezésének megvalósítására. A stáb természetesen sikeresen megugrotta az akadályt, így szeptember 7-től te is megtapasztalhatod a modern terem minden előnyét. Lássuk, miről is van szó!

A ScreenX

Az új technológia alapja a ScreenX szoftver, ami az egymással összekötött, 5 vetítőgép által sugárzott (multiprojektoros) képet egyetlen teljes, 270 fokos filmélménnyé alakítja. A szoftver az emberi szem látását utánozva állítja össze a film panoráma nézetét a kiválasztott jeleneteknél. Fontos elem a speciális anyagú vetítő vászon, ami az intenzív fényvisszaverésben és a fokozott színélményben játszik szerepet. Kiemelt a hangzás is: az új hangfalak nagyobb teljesítményűek, a technológia sajátossága pedig, hogy a hangszórók a látótéren kívülre kerültek.

A technológiát eredetileg Dél-Koreában fejlesztették 2012-ben, mára 13 ország 154 mozitermében találkozhatnak a nézők a kiterjesztett valósággal, Kelet-Közép Európában Magyarországon először a Cinema City Arénában. A filmek kínálata egyelőre limitált, de a jövőben bővülő tartalomra számíthatunk. A ScreenX jegyár 2 360 forintért elérhető, jegy foglalásra nincs lehetőség, csak vásárlásra. Szeptember 7-től Az Apáca és a MEG, Az őscápa című filmet láthatják a mozirajongók, novemberben a Bohém rapszódia, decemberben az Aquaman című filmek debütálnak a formátumban.

A Cinema City célja, hogy folyamatosan fejlessze mozijait és elhozza a jövő moziélményét meghatározó, immerzív technológiákat, így az IMAX-et, a 4DX-et és most a ScreenX-t. Utóbbi formátum a Cineworld hálózatában augusztus 21. óta működik, a környező országokat megelőzve először a magyar nézők találkozhatnak vele a Cinema City Aréna megaplexben. A formátum azonban tartalomfüggő, a premieren debütáló Az Apáca hátborzongató történetének körülbelül felében tapasztalja a néző a kiterjesztett valóságot. A kép ilyenkor kitágul, az oldalfali elemeknek hála olyan panorámát biztosítva, ami lehetővé teszi a szemüveg nélküli 3D élményt.

Az elkövetkező hónapokban, években 100 ilyen moziterem megnyitását tervezi a Cinema World csoport. Kövesd őket a közösségi médiában, hogy elsőként értesülj újdonságaikról!

A ScreenX moziműsor itt érhető el.