17 program, amiről nem szabad lemaradnod, ha júliusban a Balatonnál jársz

A Balatont egyszerűen nem lehet megunni, egész nyáron izgalmas programokkal várnak. Júliusban is megannyi izgalmas eseményen vehetsz részt a Balaton északi és déli partján is. Összegyűjtöttük a legjobb programokat, hogy lásd, milyen sok opció közül választhatsz, ha a hónapban a Balatonra kirándulnál. 

Hosszúlépés- Balatonaliga

Izgalmas városi séta alkalmával fedezheted fel Balatonvilágos történelmi pártüdülőjét, ahol egykor a szocializmus vezető elvtársai nyaraltak. A túra állomásai között szerepelnek a dolláros bolt és az ismerkedős estek helyszínei, de a szocialista gasztronómia fogásaival is megismerkedhetsz.

 

Tihanyi Szabadtéri Játékok – június 6. – augusztus 25. – Tihany

Minden pénteken és szombaton felpezsdül a tihanyi kulturális élet, amikor a Tihanyi Szabadtéri Játékok keretében válogatott színházi produkciók, koncertek, táncházi előadások és szórakoztató gyerekprogramok költöznek a Belső-tó fölött magasodó dombok és az Apátsági templom tornyai környékére.

Kultkikötő – június 22. – augusztus 26.

A Balaton-parti szabadtéri színház három különböző helyszínen (Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen) várja a kultúra szerelmeseit június 22. és augusztus 26. között. A repertoár jobbnál jobb színházi darabokat, felolvasóesteket, élő zenei koncerteket és gyerekprogramokat vonultat fel. A Blahalouisiana zenekar például egyedülálló szimfonikus esttel készül június 23-ára, a kecskeméti Katona József Színház pedig augusztus 17-én Balatonföldvárra viszi nagysikerű táncos rockballadáját, a Kőműves Kelement. Jegyek a kultkikoto.jegy.hu oldalon vásárolhatók.

blank

Nagyvázsonyi Várjátékok – július 1. – Augusztus 20. – Nagyvázsony

Naponta kétszer, 11 és 16 órakor kezdődnek a közel egyórás kosztümös előadások, amelyek Kinizsi Pál történetét mutatják be sajátos módon. Válts Kinizsi Bankót, és vegyél részt a Kinizsi ötpróba megmérettetésein (íjászat, patkódobás, kardvégre kapás, hordólovaglás, csillagdobás), amiért névre szóló oklevél jár!

blank

Siófoki nyár a Játékszínnel – július 7-től

Július 7-től, szombatonként, Budapest legnépszerűbb szórakoztató színháza, a Játékszín produkciói várják a déli part legnagyobb szabadtéri színpadának közönségét. A siófoki Színpart nyári programjában olyan kiváló hazai sztárok várják az érdeklődőket, mint Hernádi Judit, Udvaros Dorottya vagy Lengyel Tamás.

blank

Klassz a pARTon – július 11. – augusztus 25.

Érdi Tamás zongoraművész és barátai kellemes hangulatot varázsolnak az idei nyáron a Balaton partjára. Több balatoni településen, köztük Balatonfüreden, Keszthelyen vagy éppen Tihanyban is fellépnek, hogy a klasszikus zene kedvelői se maradjanak program nélkül. Bartók és Kodály remekművei is felcsendülnek majd a különleges koncerteken.

blank

Badacsony Bor7 – Badacsony – július 13-29.

Július utolsó két hetében igazi borászati mennyországgá alakul Badacsony. A Bor7-en nemcsak Badacsony, de az egész balatoni régió borait megkóstolhatod, ráadásul folklór és népművészeti előadásokat, koncerteket is élvezhetsz, és természetesen a kézműves bemutatók sem maradhattak ki a programból. A bor kedvelőinek kihagyhatatlan program!

blank

Zenés esték Szigligeten – Szigliget – július 14. és augusztus 11.

A július 14-e és augusztus 11-e közötti szombatokon üde pezsgés költözik Szigligetre. Hangulatos környezetben, a Szigligeti várban felejthetetlen koncertekkel szórakoztatják az érdeklődőket. Fellép a Magna Cum Laude, a Hooligans, a Bagossy Brothers Company és a Margaret Island is. Ne késs le a koncertekről, vedd meg online a jegyed már most!

blank

6. Anna Fesztivál & 193. Anna-Bál – július 17-22. -Balatonfüred, Anna Grand Hotel

A messze földön híres balatonfüredi Anna-bál az ország egyik legrégebbi nívós ünnepe, amelyet idén 193. alkalommal rendeznek meg július 21-én. A köré épülő fesztivál különleges színházi és zenés programokat nyújt, ám a fő attrakció továbbra is a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása.

blank

Balatongyöröki Borfesztivál – július 19-22

A július 19. és 22. között megrendezett Balatongyöröki Borfesztivál idén még kellemesebb program lesz, hiszen a felújított Balaton-parti sétány ad majd helyszínt az eseménynek, ahol elsősorban a környék borai mutatkoznak be. Késő délutántól kézműves vásár, gyerekprogramok, koncertek és utcabál várja az érdeklődőket.

blank

Veszprémi Utcazene Fesztivál – július 19-22. – Veszprém

Júliusban tehetséges magyar és külföldi utcazenészek lepik el Veszprém belvárosát, és 11 helyszínen mutatják meg magukat az évről évre egyre gyarapodó közönségnek. A fesztivál végén győzteseket hirdetnek, akiket a látogatók szavazatai alapján választanak ki. A belépés ingyenes, a jó hangulat garantált!

blank

28. Művészetek Völgye – július 20-29.

Ebben az évben is izgatottan várjuk az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a hozzáillő programot. A Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend között megrendezett eseményre rengeteg fellépő érkezik, egyedi kézműves termékeket vásárolhatsz, és persze jól is lakhatsz, a falatokat pedig finom borokkal öblítheted le.

blank

Balatoni Retro Fesztivál – július 20-21. -Fonyód

Egy év kihagyás után visszatér Fonyódra a Balatoni Retro Fesztivál! A zenés rendezvény visszarepít az ikonikus kilencvenes évekbe: a legnagyobb magyar és külföldi retró slágerek hallatán egész biztos, hogy mindenki táncra perdül! A felhőtlen hangulat garantált, irány Fonyód július 20-21-én!

blank

XXV. Vonyarcvashegyi Boros Forgatag – július 25-29.

Július utolsó napjain Vonyarcvashegy egy óriási borfaluvá változik. A legzamatosabb balatoni borok mellett a térség gasztronómiai finomságai is szerepet kapnak, de a gyerekek számára is készülnek a szervezők programokkal. Több koncertet is végigbulizhatunk, fellép többek között Péterfy Bori & Love Band is.

blank

50. Kékszalag Erste Nagydíj – július 26-28. -Balatonfüred

A Kékszalag a Balaton egyik legfontosabb eseménye, s egyben a vitorlázás ünnepe, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A Magyar Vitorlás Szövetség idén jubiláló rendezvénye azóta Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyévé nőtte ki magát, tízezres tömeget vonzva a hajóállomásra és a partra.

blank

XIX. Keszthelyi Nyári Játékok – július 27. – augusztus 10.

A XIX. Keszthelyi Nyári Játékok alatt (július 27- augusztus 10) meseszép környezetben, a Festetics-kastély kertjében élvezhetjük például a Centrál Színház Delila című előadását Balsai Móni, Trokán Nóra és Stohl András főszereplésével. A darabot összesen tizenkétszer állítják majd színpadra a Nyári Játékok alatt.

blank

Sárkányfesztivál – július 28. – augusztus 5. – Balatonszárszó

A balatonszárszói mesefesztivál immár 8. alkalommal varázsolja el a gyerekeket és meserajongó szüleiket. A Csukás Színház zenés mesejátékokkal, családi programokkal, színházi előadásokkal és koncertekkel készül az egyhetes fesztiválra, de úgy hallottuk, a világ legkedvesebb sárkánya, Süsü is tiszteletét teszi!

blank