Fedezd fel a Balaton délnyugati partját!

Aki a Balaton délnyugati részét célozza meg, az sem fog unatkozni, Fonyód és Balatonboglár környéke is látnivalókban bővelkedik.

Fonyódot az örök szerelem városának nevezik, hála egy romantikus legendának, ami a bizarr nevű Kripta Villához kötődik. A villa építtetője egykori szerelme emlékének szentelte a helyet, és úgy hiszik, ha a márványból kifaragott nászágy felett egy nő és egy férfi megfogja egymás kezét, szerelmük soha nem ér véget. Szent László emlékhelye, és az általa alapított 900 éves monostor és bazilika romjai miatt (amihez interaktív látogatóközpont is tartozik) érdemes meglátogatni a Fonyódtól 1 órányi útra található Somogyvárt is. Ha pedig szívesen vízre szállnál, Balatonboglárról áthajózhatsz Badacsonyba, ahol izgalmas bortúrát tehetsz.

Fedezd fel a környék kincseit!

Várhegyi Széplátó (Fonyód)

A környék egyik legdizájnosabb, Árpád kori földvár maradványaira épült négyemeletes kilátójából remek panoráma nyílik a Balaton nyugati medencéjére. A fatorony és a hozzá vezető út akadálymentes, a közelben tűzrakóhely és játszótér várja a túrázókat.

forrás: www.nonstopbalaton.hu

Löszpincesor (Szólád)

Több mint 100 löszfalba vájt pincében érlelnek borokat Szóládon, ahonnan kijelölt turistaútvonalakon juthatunk el a kereki várhoz és a Nezde szoborparkhoz. A környék gasztronómiai és kulturális rendezvények kedvelt helyszíne.

Szentesica-forrás (Somogyvár)

Egykor csodatévő, gyógyító erőt tulajdonítottak a Kapuvár-hegy lábánál megtalálható tiszta vizű forrásnak, ahol a legenda szerint István király Koppány legyőzése után megmosta kezét. A történelmi események miatt 2001-ben itt állítottak emlékművet Koppány vezérnek.