3 ok, hogy sextingelj a partnereddel

Nem kínos szexi képeket vagy üzeneteket küldeni a párodnak és semmi okod rá, hogy szégyelld. Sőt, valójában előbbiek még jó hatással is lehetnek a párkapcsolatokra.

A sexting olyan tevékenyég, amelynek során két ember szexuális tartalmú üzeneteket és képüzeneteket küldözget egymásnak, főleg okostelefonon. (Wikipédia)

#1 A sexting segít, hogy visszataláljatok egymáshoz

A legtöbb pár gyakran sextingel a kapcsolat elején, a több mint tíz éve párkapcsolatban élőknek viszont csak 6%-a vallja, hogy szokott pikáns képeket és üzeneteket küldeni szerelmének. Lehet, hogy ezeknek a pároknak remek a szexuális élete a technológia közbeavatkozása nélkül is, de ez annak a jele is lehet, hogy kapcsolatuk ellaposodott.

Az Adam & Eve szexjátékgyártó cég felmérése szerint, a tíz évnél kevesebb ideje tartó hosszútávú párkapcsolatban élők 32%-a sextingel és utóbbiak 56%-a szerint a forró üzenetek segítenek abban, hogy ne aludjon ki a tűz.

#2 Erősíti a bizalmat

Vannak, akiknek nem okoz problémát szavakba önteni gondolataikat és azelőtt megnyomják a Küldés gombot, hogy meggondolhatnák magukat. Másoknak viszont minden bátorságukat össze kell szedniük, hogy megosszák párjukkal a szexuális fantáziáikat.

Érzelmileg megnyílni valaki előtt, aki ráadásul képes is ezt értékelni, csodákat tehet a párkapcsolattal. A kommunikáció és a bizalom egy kapcsolat alapjai, a sexting pedig mindkettőt erősítheti.

 

#3 Hagy teret a kísérletezésnek

Vannak dolgok, amikről fantáziálunk sextingelés közben, de a való életben mégsem pont úgy sikerülnek, ahogy mi azt elképzeltük. Ez teljesen rendben van így, csak tudasd a partnereddel, hogy ami a telefon képernyőjén bejön, az az ágyban nem. Szinte bármit kipróbálhattok virtuálisan, mielőtt élőben a tettek mezejére lépnétek.

Forrás: Hello Giggles

Az áprilisi Funzine TALKS-on a szexkapcsolatokról és a szex nélküli, kihűlt párkapcsolatokról beszélgetünk majd vendégeinkkel:

Hevesi Kriszta (szexuálpszichológus), Fenyő Iván (színész) és Pechál Péter (az ÍráSOKK bloggere, a SHE.hu szerkesztője).

Várunk titeket április 19-én az Akvárium klubba. Kapunyitás 19 órától lesz, a beszélgetés pedig 20 órakor kezdődik! A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A jegyeket ide kattintva tudjátok megvásárolni!
A Facebook-eseményt pedig itt találjátok!